Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Muifel, SNAB en Bronckhorster dit jaar Beste Bockbier 2018

Geplaatst op zaterdag 27 oktober 2018

Op 26 oktober 2018 werden in Utrecht de winnaars bekend gemaakt van de Beste Bockbier Competitie 2018. Deze eervolle en gerenommeerde prijs wordt al jaren uitgereikt aan de brouwers van het beste bockbier uit Nederland en is na een jaar afwezigheid weer helemaal terug van weggeweest. De grote winnaars zijn SNAB (categorie IJsbock/sterke bock), Bronckhorster (categorie speciaalbock) en Muifelbrouwerij (categorie donker bock). Zij mogen hun bier het Beste Bockbier 2018 noemen.

Wel of niet lekker
De Beste Bockbier Competitie bestaat al vele jaren, maar vorig jaar was er voor het eerst geen Beste Bockbier Competitie. Na een jaar van afwezigheid hebben PINT en Mitra drankenspeciaalzaken de draad opgepakt en is de Beste Bockbier Competitie in ere hersteld. De Beste Bockbier Competitie is een objectieve keuring en is dus geen verkiezing. Het gaat niet om wel of niet lekker, maar echt om de kwaliteit van het bier op basis van een keuring door erkende proevers. PINT en Mitra drankenspeciaalzaken hebben zich als sponsor aan deze verkiezing verbonden om dat zij beide deze competitie en de rijke bockbiercultuur in Nederland een warm hart toe dragen.

Keuring
Op maandag 15 oktober heeft een vakkundige jury bestaande uit 41 leden, onder leiding van juryvoorzitter Derek Walsh, zich laten verrassen door meer dan 100 Nederlandse bockbieren. Derek Walsh is al jaren betrokken bij deze competitie en onder zijn kundige leiding heeft de jury ook dit jaar weer een interessante dag beleefd. In de jury zaten diverse biersommeliers, bierkeurmeesters en bierexperts. Na zorgvuldig proeven en verwerken van alle notities is de top 3 in elke categorie bekend. Op 26 oktober jl. zijn bij Vandestreek Bier in Utrecht de winnaars bekend gemaakt.