Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Muifel jubileumeditie: Vatgerijpt Bier nummer 10 met Bus Whisky

Geplaatst op vrijdag 13 oktober 2023

De Osse Muifelbrouwerij brouwt al sinds 2007 de heerlijkste craftbieren. Ze zijn hiermee zeer succesvol in het hele land. In de afgelopen jaren hebben ze diverse prijzen gewonnen waarmee ze hun naam in de Nederlandse brouwwereld hebben gevestigd. In 2020 is Muifelbrouwerij gestart met het brouwen van hele bijzondere, vatgerijpte bieren. De zware Muifels, zoals Zuster Agatha, Barley wine en Black Bastard liggen een jaar of langer op bourbon-, whisky- of andere vaten. Dit levert prachtige complexe bieren op, echte pareltjes. Het tiende vatgerijpte bier moest een bijzondere worden. Muifel Vatgerijpt #10 Jubileumeditie is Zuster Agatha Bus Whisky, gerijpt op vaten van Bus Whisky Distillers uit Loosbroek.

De vatgerijpte Muifelbieren zijn zonder uitzondering binnen enkele weken uitverkocht. Ze ontvangen hoge ratings op de bierapp untappd (altijd hoger dan 4 uit 5 gemiddeld). Het tiende vatgerijpte bier moest een bijzondere worden. Het Muifelavontuur is in 2006 begonnen met het eerste bier Zuster Agatha. Een bijzonder quadrupel bier, heel vol en complex van smaak. Dit bier is diverse malen in de prijzen gevallen, met als hoogtepunt Brabants Lekkerste Bier in 2015. Voor het eerst is speciaal voor deze jubileumeditie Zuster Agatha op vaten gelegd. Muifelbrouwerij is enorm trots dat ze een drietal van de vroegere vaten van Bus Whisky Distillers uit Loosbroek mochten gebruiken om het prijswinnende Zuster Agatha bier op te laten rijpen. Na 13 maanden rijping is daarom nu afgevuld: Muifel Vatgerijpt #10 Jubileum editie Zuster Agatha Bus Whisky

De 13 maanden rijping van het rijke quadrupelbier heeft wederom een fantastisch complex bier opgeleverd. De combinatie van Muifelbrouwerij en Bus Whisky Distillers is een gouden gebleken. Geniet van deze heerlijke vatgerijpte Quadrupel. Het bier is verkrijgbaar bij de betere slijter vanaf 19 oktober 2023.

http://www.muifelbrouwerij.nl/

https://www.buswhisky.com/