Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Mout Bierfestival keert terug naar Nijmegen, Arnhem, Tilburg & Enschede

Geplaatst op dinsdag 20 april 2021

Het Bierfestival Mout keert deze zomer terug naar maar liefst vier steden: Nijmegen, Arnhem, Tilburg & Enschede. In de gezelligste biertuin van Nederland maken bezoekers kennis met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, livemuziek, activiteiten en meer. Tickets zijn vanaf vrijdag 23 april om 10:00 uur verkrijgbaar via www.moutbierfestival.nl. Mout Bierfestival wordt geheel ingericht volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM. Mocht het festival onverhoopt niet door kunnen gaan, krijgen ticketkopers het aankoopbedrag (exclusief servicekosten) terug.

De aftrap vindt plaats van 18 t/m 20 juni in het Julianapark in Nijmegen. Niet veel later volgt het Sonsbeekpark in Arnhem, van 9 t/m 11 juli. Van 6 t/m 8 augustus is het Volkspark in Enschede aan de beurt en van 27 t/m 29 augustus trekt de Mout Bierfestival karavaan naar het Spoorpark in Tilburg.

Het worden edities waarin bijzondere smaken, lekkere muziek, een gemoedelijke sfeer en jong en oud elkaar eindelijk weer kunnen ontmoeten in de zomerzon. Met meer dan 200 verschillende bieren op het menu en ruim 20 persoonlijk aanwezige brouwerijen, is Mout Bierfestival gerust een ode aan het speciaalbier te noemen. Naast speciaalbier vind je op het festival tal van activiteiten waaronder tafelvoetballen, brouwdemonstraties, proeverijen en een uitgebreid muzikaal programma. Mout Bierfestival wordt geheel ingericht volgens de dan geldende richtlijnen van het RIVM. “We vinden het fantastisch om eindelijk weer Mout Bierfestival te kunnen organiseren. Na een heftig jaar dat we vooral binnen en thuis hebben doorgebracht, kijken wij ernaar uit om erop uit te gaan en samen te proosten op het leven”, aldus Tinus Weijkamp, organisator van het festival.

Iedere brouwerij heeft een eigen vaste tap en daarnaast allerlei specials op fles en op blik in het assortiment. Daarnaast kunnen bezoekers op een speciaal muziekprogramma rekenen met een brede selectie aan genres waarin alles van vergeten hits tot boogie, jazz en wereldmuziek een plekje heeft. Tussen de bierbedrijven door is er van alles te beleven: Ook dit jaar vinden er bijzondere proeverijen plaats onder leiding van de gerenommeerde internationale biersommelier Arvid Bergström, kunnen bezoekers tafelvoetballen en is er een speciaal kinderprogramma. Ook staan er een handvol foodtrucks voor de vega’s en de vleeseters, zodat bezoekers geen moment honger hoeven te hebben.

Mout Bierfestival 2021 wordt ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo kunnen bezoekers tijdslots reserveren (variërend van minimaal 4,5 tot maximaal 6 uur), is het terras ruim opgezet, worden bezoekers aan tafel bediend en kunnen ze alleen contactloos of met PIN betalen. Alle informatie over de maatregelen is te vinden op www.moutbierfestival.nl

Tijdslot-tickets voor Mout Bierfestival 2021 kosten €7,50,- (exclusief €1,50 servicekosten). Er is ook een beperkt aantal Early Beer Tickets verkrijgbaar voor €5,50 (exclusief €1,50 servicekosten. Tickets zijn vanaf vrijdag 23 april 10:00 uur verkrijgbaar via www.moutbierfestival.nl.

Data:
17 – 20 juni: Julianapark Nijmegen
9 – 11 juli: Sonsbeekpark Arnhem
6 – 8 augustus: Volkspark Enschede
27 – 29 augustus: Spoorpark Tilburg

Openingstijden:
Vrij & zat: 13:00 uur – 0:00 uur
Zondag: 13:00 – 23:00 uur