Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Mokumse gleuvenglijders geëerd met exclusief speciaalbiertje

Geplaatst op zondag 1 april 2018

Iconisch voor Amsterdam. Tot diep in de nacht op de been. Klanten in en uit. Af en aan. Samen met brouwerij De Eeuwige Jeugd lanceert Foodhallen het derde exclusieve speciaalbiertje. Een ode aan de gleuvenglijder. Voor geteisem dat geen lekker woordje Mokums spreekt: de trambestuurder dus.

Tramremise
‘De link met de Foodhallen lijkt me vrij duidelijk.’ Stelt Jules Oostendorp, samen met Thomas Oostdijk eigenaar van Brouwerij De Eeuwige Jeugd. ‘De tramremise, eindhalte voor alle gleuvenglijders, begon aan zijn tweede leven met de komst van De Foodhallen. De goede oude trambestuurder kan ook wel wat eeuwige jeugd gebruiken.’

Mokums
Gleuvenglijder (5,5%) is een fris en soepel Belgisch – maar eigenlijk Mokums – blond bier, met een klein zoetje en frisse tonen van sinaasappel en citra. Trammelant verzekerd wanneer de gleuvenglijder je meeneemt voor een ommetje. Na zo’n Mokumse klapper zal niemand de avond nog een halt toe te roepen. Sjo Baggen, Floormanager van De Foodhallen: ‘Al twee jaar speelden we met de naam ‘Gleuvenglijder’ voor een eventueel biertje. Dan moet je bij brouwerij De Eeuwige Jeugd zijn.‘ Lijn 69. Dit is een eindhalte. Inrukken en opdrinken. Gleuvenglijder is exclusief bij De Foodhallen te bestellen.