Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Merk en bier failliet De Leckere weer terug op de markt

Geplaatst op woensdag 1 november 2023

Op 1 november jl. werd de herlancering aangekondigd van het door velen geliefde Utrechtse biologische biermerk ‘De Leckere’. Een groep toegewijde liefhebbers, gepassioneerd door het krachtige merk en de karakteristieke smaak van dit bijzondere bier, heeft de rechten en een beperkte voorraad van ‘De Leckere’ verworven. Deze groep is vastberaden om de liefhebbers die het merk de afgelopen twintig jaar heeft opgebouwd te blijven voorzien van hun favoriete bier, en daarnaast de kwaliteit van het biologische bier verder te ontwikkelen.

‘De Leckere’ heeft door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd in Utrecht en omstreken. Het merk staat synoniem voor smaakvol, puur en soms eigenwijs bier, gebrouwen met een passie voor natuurlijke ingrediënten en kwaliteit. Anne Rijsterborgh werkte zes jaar bij ‘De Leckere’ en tot voor kort in de rol van hoofdbrouwer. Anne zal zich ontfermen over het brouwproces en zorgen voor de kenmerkende smaken van het Leckere bier. De Leckere heeft in 2022 haar 25-jarig bestaan gevierd. Alle kennis die is opgedaan, de recepturen die ontwikkeld zijn en de smaken die zijn ontstaan in deze tijd vormen de basis voor de volgende 25 jaar. 

Ook zullen de bekende bieren als Witte Vrouwen, Gulden Craen, Razende Swaen en White Cascade weer gebrouwen gaan worden. Maar ook voor het pils kan men weer op het vertrouwde adres terecht. De website www.deleckere.nl is weer online en de bieren zijn hier weer te bestellen. Ook de social media-kanalen zijn weer online en de cafés worden weer bevoorraad. Heb je vragen over de bieren of zou je graag De Leckere drinken in jouw favoriete café? Mail dan naar info@deleckere.nl of stuur een bericht op instagram.