Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Meer prijzen voor Huyge

Geplaatst op maandag 19 februari 2018

Het jaar is nog maar pas begonnen en brouwerij Huyghe valt al meteen in de prijzen: in het Tsjechische Praag won de Melse brouwer op de World Beer Idol competitie maar liefst 3 gouden medailles en Delirium Tremens werd zelfs gekroond tot overall winner! Vorig jaar won Huyghe in totaal 13 bier awards en als hij op dit elan blijft doorgaan, ziet het er naar uit dat het er dit jaar meer worden.

Beer Idol
Niemand hoeft de Tsjechen te vertellen hoe ze bier moeten maken, ze hebben immers zelf een eeuwenoude rijke biercultuur. Jaarlijks komt het kruim van de Tsjechische bierkenners samen op de World Beer Idol wedstrijd, aangevuld met een 30-koppige internationale jury. Zij kregen bieren van over de hele wereld voorgeschoteld en hun taak bestond eruit om de beste bieren in meer dan 60 categorieën te bekronen.

Delerium Tremens grote winnaar
Brouwerij Huyghe, een vaste klant bij internationale bierwedstrijden, ging alvast met de oppergaai lopen: Delirium Tremens werd immers gekroond tot overall winner! Het bier met de roze olifant haalde ook goud in de categorie ‘Belgian Tripel’ en ook Averbode en La Guillotine stonden op het hoogste schavotje, respectievelijk in de categorieën ‘Belgian Blonde/Pale Ale’ en ‘Belgian Strong Pale Ale’.

India en Afrika
Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van de brouwerij, is uiteraard tevreden: “Vorig jaar hadden we al een ‘boerenjaar’ met maar liefst 13 medailles. Met deze 3 gouden medailles en Delirium Tremens als overall winner award zetten we het jaar alvast opnieuw positief in. Bovendien helpen de medailles om onze bieren nog meer internationaal aanzien te geven. En dat is altijd mooi meegenomen gezien onze ambitieuze plannen om na de Chinese groeimarkt nu ook de Indiase en Afrikaanse markt in te palmen.”