Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Mazette, een nieuwe coöperatieve café-brouwerij in Brussel

Geplaatst op vrijdag 7 mei 2021

In het hartje van de Marollen, zullen vier jonge en gepassioneerde Brusselaars brood, bier en eten ter plaatse produceren en bedienen in een aangename Brusselse sfeer, vol authenticiteit en circulariteit. Alles wat in Mazette geproduceerd wordt, zal uitsluitend ter plaatse worden geconsumeerd. Mazette opent haar deuren in het najaar van 2021. Ondertussen is een oproep tot coöperanten lopende in mei en juni, zodat iedereen deel kan uitmaken van dit avontuur.

Mazette! De context en het concept

Terwijl de horeca een ongekende crisis doormaakt, wil Mazette het bewijs leveren dat een ander model mogelijk is voor een bar, café en restaurant. Deze coöperatie brengt buurtbewoners, sympathisanten die in het project geloven en de werknemers van Mazette samen met als doel om een gemeenschap op te bouwen rond een project dat waarden als solidariteit en duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Coöperant worden betekent:

– samen de buurt levendig en gezellig maken;

– van specifieke voordelen en dienstverleningen genieten in het café met microbrouwerij;

– en ervoor zorgen dat de werknemers betrokken zijn bij de beslissingen van de coöperatie.

Mazette in enkele woorden:

– Ter plaatse gebrouwen bieren die rechtstreeks uit de vaten worden getapt!

– Zelfgemaakt zuurdesembrood dat ter plekke wordt gebakken in een houtoven en dat met heerlijke seizoensgebonden, lokale en duurzame gerechten wordt bediend.

– Zelfgemaakte frisdranken (limonades, ice tea, kombucha, enz.)

– Maximaal hergebruik van grondstoffen om zo min mogelijk afval te produceren.

– Een coöperatief model waar het personeel zijn eigen arbeidsomstandigheden bepaalt

– Kortom, een unieke plek die streeft naar het heruitvinden van manieren om kwaliteitsvolle voeding en drank te produceren en te bedienen in het hartje van de Marollen.

Mazette opent haar deuren in het najaar van 2021. Ondertussen is een oproep tot coöperanten lopende in mei en juni, zodat iedereen deel kan uitmaken van dit avontuur.