Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Maximus presenteert Monkey Python Brett Pale Ale (6,0%)

Geplaatst op zaterdag 27 februari 2021

Maximus Brouwerij uit Utrecht presenteert met Monkey Python Brett Pale Ale (6,0%) een nieuw bier in haar Circus Maximus-rariteitenkabinet. De Monkey Python is een crispy, licht funky en iets droge pale ale met een witte wijnachtig fruitprofiel met tonen van ananas, groene meloen en abrikoos. Na de hoofdvergisting van het bier zorgt de wilde ‘Brettanomyces’-gist voor een bijzonder mooie smaakevolutie, vergelijkbaar met bijvoorbeeld het welbekende ‘Orval’-bier. Voor wat extra fruitigheid is het bier nog gedryhopt met Galaxy, Citra en Sabro hop. 

Monkey Python is het zevende bier in de Circus Maximus-reeks op blik. Dit is een serie bijzondere bieren, waarbij bestaande bierstijlen iets extra’s in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. De serie is geïnspireerd op Maximus’ missie om mensen samen te brengen en zichzelf te laten zijn. De Circus Maximus-bieren zijn op blik (33cl) in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar en in haar eigen proeflokaal op fust. In de komende maanden zullen nieuwe circusartiesten de piste betreden. 

Over Maximus Brouwerij 

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus vormt het hart van de brouwerij en is vanuit haar proeflokaal te bewonderen. Maximus brouwt traditionele bieren met een moderne twist, zoals het bekroonde Pandora Blond, Dakhaas Witzen, Brutus Amber Lager, HighHops IPA en Little Fred Session Blond en seizoensbieren en specials. Nieuw is de ‘Circus Maximus’-serie op blik, waarbij bestaande bierstijlen een extra magie in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten, met gezelligheid samenbrengen en verhalen vertellen. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans krijgen om aan het werk te komen.