Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Maximus introduceert alcoholarm Aurora Blond 0.30% met knipoog naar Utrecht

Geplaatst op woensdag 12 mei 2021

Maximus Brouwerij introduceerde half mei haar alcoholarme blond bier Aurora op fles met slechts 0,30% alcohol. Het alcoholpercentage van het bier verwijst met een knipoog naar de Utrechtse herkomst van Maximus en is het eerste alcoholarme Utrechtse blond bier. De introductie wordt begeleid door de campagne ‘Bob drinkt 030!’

Ewald Visser, directeur Maximus Brouwerij hierover: “We hebben naar een alcoholarm bier gezocht dat qua smaak het dichtst aansluit bij de voorkeur van onze klanten. We zien de vraag naar kwalitatief goed alcoholarm bier steeds verder toenemen en vinden het belangrijk om ook praktisch zonder alcohol een uitgebalanceerde bierervaring te hebben. We zijn ervan overtuigd dat Aurora een heerlijk blond speciaalbier is voor als je (even) geen alcohol wilt of als je de Bob bent. Vandaar ook de ‘wijze uil’ op de fles!”

Aurora is een alcoholarm blond speciaalbier van hoge gisting, fruitig van smaak met tonen van meloen & perzik en een fijne bitterheid. Gebrouwen met een speciaal voor alcoholarm bier ontwikkelde gist die de dryhop met de Simcoe- en Mosaic-hop benadrukt. Naar verwachting komt Aurora later dit jaar ook op fust beschikbaar.