Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Maximus houdt de zomer fris met nieuwe Lime Gose en Belgian IPA

Geplaatst op vrijdag 7 juli 2023

Maximus Brouwerij uit Utrecht geeft extra frisheid aan de zomer met de introductie van een Lime Gose (5,5%) als nieuwe versie van haar Fruity Phoenix en een geƫvolueerde versie van de succesvolle Drifting Daisy Belgian IPA (6,7%). De Gose is een historische bierstijl die zijn oorsprong vindt in Goslar, Duitsland. Bij de Belgian IPA zijn in samenwerking met Hollands Hophuis de speciale Sloveense hopsoorten Styrian Wolf en Dragon geselecteerd die het bier een aromatische, grassige en fruitige dryhop geven.

De Fruity Phoenix Lime Gose doet je opleven op een lome zomerdag en is een lichtzuur tarwebier van gemengde gisting. Het bier is op smaak gebracht met op eikenhout gerookt zeezout, verse limoenschil en korianderzaad. Dit geeft een subtiele balans tussen de citrustonen, mineralige ziltigheid en complexiteit door het gerookte zeezout. De gebruikte hop is een Mandarina Bavaria. De Gose is een historische bierstijl die zijn oorsprong vindt in Goslar, Duitsland.

De Drifting Daisy is een Belgische IPA die na de vorige succesvolle versie qua smaak nog iets verder is aangescherpt. De zomerstijl van het bier is een samenspel tussen de zachte tonen van steenfruit en een aangename kruidigheid uit de La Chouffe-gist. In samenwerking met Hollands Hophuis zijn de speciale Sloveense hopsoorten Styrian Wolf en Dragon geselecteerd die het karakter aanvullen en een aromatische, grassige en fruitige dryhop geven.

Beide bieren zijn verkrijgbaar op fust en blik.