Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Maximus brengt nieuwe Fat Cherry Barrel Aged uit

Geplaatst op woensdag 29 januari 2020

Maximus Brouwerij uit Utrecht brengt eind januari voor de tweede maal haar Fat Cherry Barrel Aged in een gelimiteerde oplage uit. Dit is een speciaal kriekbier van hoge en wilde gisting (6%), gebrouwen in 2016 en 24 maanden gelagerd op whiskyvaten. Het bier is na een korte navergisting op vers fruit op 13 november 2019 gebotteld en verkrijgbaar in flessen van 75 cl.

Brouwer Demian Snel van Maximus: “Met deze Barrel Aged Fat Cherry Kriek willen we een mooie balans tussen doordrinkbaarheid en complexiteit creëren. Door de dubbele vergisting op morellen heeft het bier een gelaagde fruitigheid in combinatie met een uitdagend gistprofiel en barrel-karakter. Qua smaak ligt het ergens tussen bier en rode wijn in. Onze Fat Cherry begon z’n leven in de zomer van 2016, waarbij het na het vergisten eerst op sappige en rijpe Zeeuws-Vlaamse morellen is gelegd (250 gram per liter!). Vervolgens is het bier 24 maanden gelagerd op whiskyvaten om zijn complexe en zurige karakter te ontwikkelen. Uiteindelijk volgde nog een korte navergisting op vers fruit om het bier met een frisse energie in de fles te brengen. Een lange weg voor een bijzonder bier dat we nu eindelijk met iedereen mogen delen!”

Over Maximus Brouwerij

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Brutus Red Amber, HighHops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaal bieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen. Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten en met gezelligheid samenbrengen en verbinden. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een reïntegratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.