Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Maatregelen voor horecaondernemers bij Brouwerij De Brabandere

Geplaatst op maandag 30 maart 2020

De sector wordt hard getroffen door de gevolgen van het coronavirus. In bepaalde Belgische kranten werd foutieve informatie over brouwerij De Brabandere gepubliceerd. Daarom willen zij de pers graag informeren over hoe Brouwerij De Brabandere – in alle stilte en sereniteit – deze crisis aanpakt.

“Tijdens het 125-jarig bestaan van Brouwerij De Brabandere hebben wij reeds enkele moeilijke maatschappelijke momenten kunnen overwinnen. Steeds met heel veel respect voor en in overleg met alle horecaondernemers en cafébazen. Deze mensen zijn en blijven de hoeksteen van onze brouwerij en dus willen we samen met hen ook deze crisis overwinnen.

Tegemoetkoming voor klanten

Vorige week hebben wij onze horecaondernemers persoonlijk verwittigd met de boodschap dat wij hen in deze moeilijke tijden steunen en dat we daarom 1 maand huur kwijtschelden voor de eigendommen van Brouwerij De Brabandere. Dit werd ongelooflijk geapprecieerd door ieder van hen. Ook hebben wij een helpdesk opgezet waar onze horecaondernemers terecht kunnen met al hun vragen. We houden hen bovendien persoonlijk op de hoogte van komende updates of veranderingen. Brouwerij De Brabandere gelooft sterk in oplossingen op maat van elke horecazaak en geeft daarom voorkeur aan persoonlijk contact met onze horecaondernemers.

Koop Lokaal en de Heilige Week

Meer dan ooit willen we aan consumenten vragen om lokaal te kopen. Het is heel erg belangrijk om in deze moeilijke tijden de lokale bakker, slager en fruitwinkel een hart onder de riem te steken, maar we roepen ook op om bij een volgende aankoop eens te denken aan de lokale brouwerij die met veel passie bier brouwt. Drankenhandels en supermarkten blijven open en dus zijn onze producten beschikbaar. We lanceren graag de term #pintelhier, een adaptatie van het reeds gekende #winkelhier.

Deze week zou eigenlijk een heilige week voor de koers in Vlaanderen geweest zijn. Gisteren hadden we Gent-Wevelgem, woensdag volgt Dwars door Vlaanderen en het hoogtepunt volgt zondag met de Ronde van Vlaanderen. Ondanks dat het coronavirus heel wat roet in het eten gegooid heeft, merken we dat heel wat mensen de uitzendingen op Sporza van koersen uit het verleden volgen. Zo ontvangen we leuke foto’s van mensen die terwijl genieten van een lekkere Kwaremont. We roepen iedereen graag op om deze Heilige Week te beleven vanuit hun zetel met een Kwaremont in de hand. We plannen een ludieke actie online, dus hou zeker de social media van Kwaremont in de gaten.

Productie en bestellingen

De komende periode blijft Brouwerij De Brabandere open om een minimale dienstverlening aan onze klanten te kunnen aanbieden. Zo blijft onze productie deze week nog draaien en blijven we alle bestellingen van retailers, drankenhandelaars en export opvolgen, met uiteraard voldoende aandacht voor de veiligheidsmaatregelen. Wij willen deze mensen zeker niet in de kou laten staan en blijven hen de service bieden die ze verdienen.”