Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Lowlander’s botanische bieren krijgen zelfgekweekte garnering

Geplaatst op donderdag 4 april 2019

Met de eerste zonnestralen worden tuinen, balkons en vensterbanken massaal klaargestoomd voor het voorjaar. En botanisch brouwer Lowlander reserveert graag een plekje. Met hun ‘Grow Your Own Garnish’-kits groeien thuistuinders een eigen garnering voor Lowlander’s laag-alcoholische bieren (2,5%). Met de frisheid van bier en het karakter van premium soda zijn deze bieren net even anders. En daarom serveer je hem ook anders, met een garnering van verse munt. Je kunt nu een gratis ‘Grow Your Own Garnish’-kit bij een van de deelnemende bars halen.

De bierpioniers van Lowlander staan bekend om het gebruik van botanicals. In hun nieuwste bieren schitteren deze kruiden, specerijen en vers fruit pas echt in de hoofdrol. Gember, kaffir lime leaves, yuzu en grapefruit – alleen de beste botanicals vinden hun weg naar de fles. Natuurlijk gebrouwen met thee en bier is het resultaat een licht alcoholische drank (2,5%) die niet inlevert op smaak. Dit premium alternatief voor Radler smaakt niet alleen anders, het verdient ook een andere serve. Het meest verfrissende drankje onder de zon wordt geserveerd in een tumbler en gegarneerd met verse munt.

Die verse munt groeit dit voorjaar gewoon in eigen huis met de Grow Your Own Garnish kit. Lowlander daagt uit: tuinier voor eigen bier. De groeikits liggen klaar bij deelnemende bars om een zonnig – maar niet té zonnig – plekje op balkons, dakterrassen en vensterbanken te claimen. Wanneer de zaadjes geplant zijn kunnen thuistuinders zich registreren via de link op de kit. Zij ontvangen hierbij een persoonlijke voucher. Wanneer de plant volgroeid is nemen zij hun voucher en munt mee naar een van de deelnemende bars voor een beloning van botanisch bier (2,5%) van Lowlander. Uiteraard gegarneerd met de zelfgekweekte munt.
Wacht niet te lang, er ligt een beperkt aantal Grow Your Own Garnish kits klaar bij verschillende bars zoals Hotel Buiten en Circl in Amsterdam, Parqiet en Aloha in Rotterdam, De Botanist in Breda, Café Bakker in Tilburg, Mr Mofongo in Groningen, Hete Kolen in Amersfoort, Clichee in Maastricht en Soul Kitchen in Eindhoven.