Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Live vragensessie met Charles Leclef voor virtuele verjaardag Keizer Karel V

Geplaatst op zaterdag 20 februari 2021

Op 24 februari viert Brouwerij Het Anker elk jaar de geboortedag van Keizer Karel V, aan wie we de Gouden Carolus-munt te danken hebben en waarnaar het bekende Mechelse bier vernoemd is. In normale omstandigheden krijgen bezoekers een gratis rondleiding en kunnen ze het brouwproces van Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark volgen. Omdat dat dit jaar niet kan, organiseert de brouwerij een virtueel verjaardagsfeest waarin eigenaar Charles Leclef live vragen beantwoordt via Facebook.

Virtuele rondleiding

Charles Leclef, vijfde generatie eigenaar van Het Anker, vertelt op de Facebookpagina van de brouwerij alles over Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark. Sinds 1999 wordt dat bier gebrouwen op 24 februari, de geboortedag van Keizer Karel V. “Het is jammer dat we dit jaar de liefhebbers van ons bier niet kunnen ontvangen op de brouwerij. Op deze manier kunnen we er samen toch een leuk verjaardagsfeest van maken,” aldus Charles Leclef. Hij leidt je virtueel rond in de brouwzaal en vertelt over het ontstaan, het brouwproces en de gebruikte kruiden.

Stel live je vraag 

Na afloop krijgt iedereen de kans om nog extra vragen te stellen. “Het fijnste aan de open brouwdag vind ik het contact met onze fans. Het is inspirerend om met hen van gedachten te wisselen. Dat wilde ik dit jaar ondanks alles zeker niet missen. Ik kijk al uit naar de vragen die ik via Facebook voorgeschoteld zal krijgen,” lacht Charles.

Praktische info

Wie de Facebook live sessie wil volgen, kan op 24 februari om 21.00 u terecht op de pagina van Brouwerij Het Anker via https://www.facebook.com/hetanker. Tijdens de live sessie kan je je vragen insturen via de chatfunctie. Wil je zeker zijn dat je het verjaardagsfeest niet mist? Word dan alvast fan van de Facebookpagina, dan krijg je automatisch een melding wanneer Charles eraan begint.