Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Lindeboom Bierbrouwerij scoort op prestigieuze bierwedstijd

Geplaatst op dinsdag 9 augustus 2022

Drie gouden medailles zijn uitgereikt aan Lindeboom Bierbrouwerij tijdens de World Beer Awards 2022. De jury, bestaande uit bierkenners en bierjournalisten van over de hele wereld, heeft na een blindproeverij van 2500 bieren, de beste bieren van elk land bekendgemaakt: Lindeboom Pilsener is goudwinnaar van Nederland in de categorie Pilsener. Gouverneur Dubbel is goudwinnaar van Nederland in de categorie Belgische Dubbel. Lindeboom Bock is goudwinnaar van Nederland in de categorie Bockbieren. Andere biertypes van de Limburgse Lindeboom Bierbrouwerij zijn ook gewaardeerd met medailles. In totaal ontving de Lindeboom Bierbrouwerij acht bekroningen voor Lindeboom, Gouverneur en Venloosche bieren.

Wereldkampioenschap
Lindeboom Bierbrouwerij is op de mondiale finale van de World Beer Awards van 25 augustus vertegenwoordigd met de drie gouden bieren en maakt hiermee kans op wereldtitels. Nadat Lindeboom Pilsener dit jaar door de Dutch Beer Challenge verkozen is tot het Beste Pils van Nederland gaat dit biertype nu ook voor het wereldkampioenschap.

Lindeboom Bierbrouwerij

Lindeboom Bierbrouwerij is een onafhankelijke familiebrouwerij. Enig en eerste ‘Slow Brewery’ van Nederland. Deze koninklijke hofleverancier brouwt al vijf generaties bieren. Anno 1870 gestart in Neer, Limburg.