Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Lift off voor sinaasappel choco space stout van Maximus (10,5%)

Geplaatst op donderdag 22 december 2022

Na verkenning van bijzondere smaken in outer-space was er onlangs lift off voor de Space Cowboy Chocolate Orange Stout (10,5%) van brouwerij Maximus uit Utrecht. Een rijke Imperial Stout die een perfecte match is tussen gedroogde en verse sinaasappelschillen en cacao nibs. Het levert een bier op met een volle, zoete smaak en met tonen van pure chocolade en rijpe sinaasappels.

Met de ogen dicht proef je een klassieke dessertcombi die je ook terugvindt in de PIM’s en Jaffa cakejes & koekjes. Een heerlijke smaaksensatie voor winterse dagen.

Ingrediënten: water, mout: Pils, munich, flaked oats, cara, DRC, choco rye, choco, carafa III spec. hop: Magnum, gist: US-05, cacao nibs, gedroogde en verse sinaasappelschillen. Het bier is verkrijgbaar op blik (33 CL).

Over Maximus Brouwerij

Maximus is een onafhankelijke brouwerij, opgericht in 2011 en geworteld in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Maximus brouwt ambachtelijke bieren en staat voor puur, doordrinkbaar en kwalitatief hoogstaand bier. De authentieke brouwinstallatie, op basis van koperen ketels, is te bewonderen vanuit het sfeervolle proeflokaal. Naast vaste bieren, waaronder de veelvuldig bekroonde blonde Pandora, maakt Maximus seizoenbieren, Circus Maximus-bieren en andere specials met een onderscheidend karakter. Maximus wil een maatschappelijk verantwoorde, ‘groene’ brouwerij zijn, waarbij ‘samen’ het sleutelwoord is. Om bieren te brouwen, in het werken met lokale ondernemers en om via het proeflokaal mensen uit de buurt samen te brengen en te verbinden. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans krijgen om aan het werk te komen.