Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Leroy Brown Brewery opent in Arnhem

Geplaatst op woensdag 1 augustus 2018

Op 19 augustus opent Leroy Brown Brewery zijn deuren aan de kade van de nieuwe Rijnhaven in Arnhem. Er zijn al wel anderen die al langer bier brouwen in Arnhem zoals de museumbrouwerij in het Openluchtmuseum, huurbrouwer Het roze varken en Brouwerij “in oprichting” Kleefsewaard. Maar een échte onafhankelijke en operationele craftbier brouwerij in Arnhem was er nog niet. Daar komt deze maand dus verandring in.

Handwerk
Vanaf april is er hard gewerkt in het brouwerijpand aan de Nieuwe Havenweg in Arnhem. Een kantoorruimte is geheel omgebouwd tot brouwzaal en een zelf ontworpen en gefabriceerde brouwinstallatie van 300 liter werd geplaatst. De eerste bieren zijn gebrouwen en zullen op 19 augustus gereed zijn om gepresenteerd te worden aan bier liefhebbend Nederland. Alles in deze brouwerij is handwerk. Het bier wordt op ambachtelijke wijze gebrouwen. De naam van de brouwerij is geïnspireerd door het nummer “Bad, bad Leroy Brown” van Jim Croce uit 1973, dat gaat over de gevaarlijkste kerel van de stad Chicago. Alle bieren van Leroy Brown Brewery zijn dus eigenzinnig, een beetje stout en “wrong in the right way”.

Je eigen bier maken
Het zal voor hobbybrouwers ook mogelijk zijn om in de brouwerij, onder begeleiding van de brouwer, een eigen craftbier te leren ontwikkelen en te brouwen. Tijdens deze workshop ga je met 2 tot 6 personen aan de gang met je eigen bier. Zodra het gereed is ontvang jij je zelf gebrouwen bier, netjes afgevuld in flessen, om aan iedereen te laten proeven. Ook is het voor bedrijven en organisaties mogelijk om samen met de brouwer een eigen bier te ontwikkelen voor een speciale gelegenheid of als relatiegeschenk. Eventueel met een eigen etiket en bijpassende cadeauverpakking. Daarnaast is er in de brouwerij een craftbier winkeltje, kun je een korte rondleiding doen en kan je uiteraard een bierproeverij boeken.

Grand Opening Festival
Op 19 augustus wordt de opening gevierd van 14:00 tot 23:00. Iedereen is dan welkom op het Grand Opening Festival. Langs de kade van de nieuwe Rijnhaven zal een mooi terras staan waar je de Arnhemse bieren voor het eerst kan proeven onder het genot van een bijpassend gerechtje en zomerse muziek. De officiële openingsceremonie vindt om 15:30 plaats.