Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Lagunitas steunt grootste dierenasiel van Nederland (DOA)

Geplaatst op donderdag 9 november 2023

Begin november overhandigde IPA biermerk Lagunitas een cheque ter waarde van 7.500 euro aan DOA, het grootste dierenasiel van Nederland. Het geld werd in de maand augustus opgehaald. Bij Lagunitas houden ze namelijk niet alleen van een lekkere IPA, maar ook van de trouwe viervoeters. Met dit initiatief kan DOA nog meer honden helpen aan een tweede kans op geluk.

Bij DOA komen dieren altijd op de eerste plaats. Dieren die nergens anders terecht kunnen, krijgen hier alle aandacht die ze nodig hebben. Van eten en drinken tot een schoon hok, van medicijnen en medische ingrepen tot een broodnodige knuffel of aai. Met veel kennis, ervaring en passie zorgen de medewerkers en vrijwilligers bij DOA dat dieren een tweede kans krijgen. “Wij vinden het fantastisch dat een mooi merk als Lagunitas zich inzet voor onze dieren! Iedere cent helpt om deze kanjers een tweede kans te geven”, aldus Esther Balfoort, hondenverzorger bij DOA.

Lagunitas cultuur  

Het Amerikaanse biermerk Lagunitas zet zich al jaren in voor het welzijn van honden en het is een belangrijk onderdeel van de Lagunitas-cultuur. Naast dat de hond trots op de verpakking van Lagunitas prijkt, steunen zij ook al drie jaar de Best Friends Animal Society, een organisatie die zich inzet om honden en katten in Amerika een tweede kans te geven. In Nederland is dit het tweede jaar dat er een lokaal initiatief ter bevordering van hondenwelzijn wordt gesteund. “In Nederland hebben we de afgelopen jaren een mooie samenwerking gehad met DOA en we zijn er ontzettend trots op dat we dit jaar zo’n mooi bedrag kunnen doneren”, aldus Martijn Ophof, Brand Manager Lagunitas.