Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Kroon op 150-jarig jubileum: Budelse Brouwerij onderscheiden met Predicaat Hofleverancier

Geplaatst op vrijdag 11 december 2020

Aan de Budelse Brouwerij is bij Koninklijke Beschikking het predicaat Hofleverancier toegekend. Namens Zijne Majesteit Koning Willem Alexander reikte de Burgemeester van de Gemeente Cranendonck, de heer F.A.P. van Kessel op donderdag 10 december 2020 het predicaat ‘Hofleverancier’ uit aan de Budelse Brouwerij. De vierde generatie van de brouwersfamilie, Gerard, Harry en Carine Arts, nam het predicaat in ontvangst. Het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” wordt  door de Koning, na uitgebreid onderzoek, persoonlijk toegekend.

Kleine en middelgrote ondernemingen die minstens honderd jaar bestaan en een vooraanstaande plaats innemen in hun regio, kunnen hiervoor in aanmerking komen. Daarbij dient de bedrijfsvoering onberispelijk te zijn. Eén van de andere voorwaarden is dat het bedrijf en de leden van de directie te goede naam en faam bekend staan én van onbesproken gedrag zijn.

Budelse Brouwerij B.V.

De Budelse Brouwerij is opgericht in 1870 door Gerardus Arts onder de naam Brouwerij de Hoop.  Anno 2020 is de brouwerij nog steeds gevestigd op dezelfde locatie als waar deze is opgericht, in het centrum van Budel. Qua bierassortiment en de wijze waarop de bieren worden gebrouwen, vervult de Budelse Brouwerij een voortrekkersrol. Alle Budelse Bieren worden klimaatneutraal gebrouwen uit natuurzuivere grondstoffen en zacht brouwwater uit eigen bron. Het assortiment is gevarieerd en biedt een passend bier voor ieder moment. Naast het traditionele Budels Pilsener, het paradepaardje van de Budelse Brouwerij, presenteert de brouwerij een keur aan speciaalbieren en seizoensbieren. Ook biedt de brouwerij een gamma aan biologische en alcoholvrije bieren, welke landelijk in de natuurvoedingswinkels verkrijgbaar zijn.

Waardering

De toekenning van het predicaat Hofleverancier beschouwt de familie Arts als een mijlpaal in het bestaan van de brouwerij: “Een blijk van waardering voor iedereen die in de afgelopen 150 jaar een bijdrage leverde aan de Budelse Brouwerij en een hommage aan drie generaties Arts die ons zijn voorgegaan.”