Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Koningin Máxima viert 300 jaar brouwerij Bavaria

Geplaatst op donderdag 28 maart 2019

Swinkels Family Brewers viert dit jaar het 300-jarig bestaan van brouwerij Bavaria. Hare Majesteit Koningin Máxima was op donderdag 28 maart aanwezig bij de officiële opening van dit jubileum tijdens een bezoek aan de brouwerij in Lieshout. Koningin Máxima ontmoette de 6e, de 7e en 8e generatie van de familie Swinkels en tijdens de rondleiding door brouwerij Bavaria sprak zij met verschillende medewerkers. Tot slot werd in haar bijzijn een 300-liter vat aangeslagen en geproost met alle aanwezigen.

Directievoorzitter Jan-Renier Swinkels: “We zijn zeer vereerd dat we Koningin Máxima hebben mogen ontvangen ter ere van ons 300-jarig bestaan. Het is een erg mooi en belangrijk moment in de historie van ons familiebedrijf en iedereen die bij onze familie hoort. We staan stil bij hoe we de afgelopen 300 jaar gebrouwen en gebouwd hebben, waarbij bijzondere anekdotes en herinneringen voorbij komen. We kijken ook naar hoe de toekomst van ons familiebedrijf er uitziet en hoe we het nog mooier door kunnen geven aan onze kinderen en kleinkinderen. We hebben het behalen van dit bijzondere jubileum mede te danken aan onze mensen. Daarom vieren we onze verjaardag groots met onze medewerkers en hun partners, onze relaties én koninklijk bezoek! Allemaal op de brouwerij in Lieshout, de plek waar ons brouwersverhaal begon.”

Royal Swinkels Family Brewers
De viering van het 300-jarig bestaan van brouwerij Bavaria begon op 27 maart 2019 met de overhandiging van het predicaat Koninklijk aan Swinkels Family Brewers door de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant Wim van de Donk. Het bedrijf heet nu Royal Swinkels Family Brewers.