Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Klein Duimpje Blauwe Tram wint BAV etikettenverkiezing 2018

Geplaatst op zaterdag 15 september 2018

Het etiket Blauwe Tram van Brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom heeft op zaterdag 15 september 2018 de jaarlijkse BAV etikettenverkiezing gewonnen. Op de 70ste editie van de BAV beurs, gehouden in Sportcentrum de Rusheuvel te Oss, werd het winnende etiket bekend gemaakt. BAV is de Bierbrouwerij Artikelen Verzamelaars vereniging en deze bestaat nu al zo’n 35 jaar.

BAV-leden die de voorjaarsbeurs bezochten in april konden hun stem uitbrengen op de ingezonden etiketten. Hieruit werd een selectie gemaakt van 11 finale-etiketten. Een deskundige jury, bestaande uit Jaap Hulshof, Rick Kempen, Ton van Oorschot en Amanda Meijer, koos het etiket van de Blauwe Tram als winnaar. De Blauwe Tram is een bier van brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. De tweede plek werd gedeeld door de Herfstbock van Lindeboom en Delfts Scheepsbier van Bierhistorie Delft. De aanmoedigingsprijs was er voor de Wee Heavy Peated Scottish Ale van Kleine Beer brouwerij en brouwerij het Roze Varken.

Wettelijke eisen
Opvallend was het feit dat vijf van de elf finale-etiketten niet voldeden aan de wettelijke eisen die er gesteld worden aan etiketten. Zo ontbreekt vaak het woord bier en staan de allergieën niet duidelijk genoeg benoemd. Bij één van de etiketten miste zelfs de inhoudsmaat. Een aandachtspunt dus voor brouwers.