Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Kazematten versterkt band met stad Ieper door slogan ‘Ypres’ City Brewery’

Geplaatst op woensdag 15 september 2021

Brouwerij Kazematten wil haar unieke locatie in het Belgische Ieper vanaf heden duidelijker benadrukken door de ingebruikname van de slogan en baseline ‘Ypres City Brewery’. Het afgelopen corona-jaar heeft de brouwerij alleen nog maar dichter gebracht bij alle Ieperse toeristische stakeholders & horeca-ondernemers.

In het voorjaar van 2020 organiseerde de brouwerij een heuse fundraisingvoor bovenstaande stakeholders. De actie werd een succes dankzij de medewerking van meer dan 20 ondernemers en meer dan 4000 verkochte flessen. Niet onaardig, als je weet dat per verkochte fles maar liefst €4 terugstroomde naar de ondernemer(s) in kwestie.

Verderop in het najaar van 2021 lanceert De Kazematten een nieuwe geschenkverpakkingmet 4 bieren van 33cl waarbij de historische Ieperse torens een hoofdrol zullen spelen.

Hoewel wel ze reeds een uitmuntende relatie onderhouden met de Stad Ieper en de stedelijke dienst voor Toerisme, hebben beide het afgelopen anderhalf jaar de brouwerij nog uitdrukkelijker de hand gereikt om samen de stad verder te profileren en te versterken in de citymarketing-strategie rond bierbeleving. Het ‘Beleef Ieper’pakket, inclusief gratis brouwerijbezoek (gesponsord door de stad), dat in de markt gezet werd via de Ieperse hotels is daar een uitmuntend voorbeeld van.

Brouwerij Kazematten wordt bovendien ook in de kijker geplaatst op de zaterdagmarkt van zaterdagochtend 2 oktober 2021. Alle aanwezigen zullen door de Stad getrakteerdworden op een Wipers Times Blond. Misschien de ideale gelegenheid om samen met alle Ieperlingen te klinken op de gouden medaille van ’beste blond bier van België’? Kortom, het is zonder meer hun ambitie om de brouwerij verder verankerd te zien in het Ieperse stadsbeeld!