Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Kasteel Rubus Framboise toegevoegd aan succesverhaal van Kasteel Rouge

Geplaatst op woensdag 17 mei 2023

Na het teleurstellende lenteweer breekt Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck voorgoed met de seizoenen. Met Kasteel Rubus Framboise (7%) introduceert de Izegemse familiebrouwerij een gloednieuwe smaaksensatie op basis van echte frambozen. Samen met zijn brouwmeester selecteerde eigenaar Xavier Vanhonsebrouck zeven verschillende framboosrassen. Kasteel Rubus Framboise is inmiddels het zevende Kasteelbier.

Het bier van de eeuwige zomer, zo omschrijft CEO Xavier Vanhonsebrouck zijn nieuwste innovatie. “Net zoals veel mensen voel ik me op mijn best in de zomer. De zon straalt, het kwik stijgt en je energiepeil krijgt een boost. Dat gelukzalige gevoel wil ik het hele jaar door ervaren. En da’s exact de beleving die Kasteel Rubus Framboise biedt.”

Echte frambozen

De zoektocht naar een zomerse smaakmaker was – net zoals onze Belgische zomers – in een oogwenk voorbij. De keuze viel op de framboos die behoort tot het geslacht Rubus. “Frambozen zijn echte zonnekloppers. Je kweekt ze niet in de schaduw, wel op een zonovergoten plek. Ook de smaak is heerlijk zomers.” Samen met zijn brouwmeester selecteerde Xavier 7 verschillende framboosrassen. “Waarom 7? Het cijfer 7 staat net zoals de zomer symbool voor geluk. Het past perfect bij onze Kasteel Rubus Framboise dat het begin van de eeuwige zomer inluidt.”

Zomers smaakpalet

Door het gebruik van echte frambozen is Kasteel Rubus Framboise een prachtig bier geworden met een fijn parelende lichtroze schuimkraag. Tijdens het uitschenken lijkt het alsof je staart naar een idyllische zonsopgang. De geur neemt je meteen mee naar de zomer. In de neus valt een licht moutige ondertoon op, terwijl de rijpe frambozen alle zintuigen prikkelen. Ook qua smaak schreeuwt de nieuwe innovatie zomer. Het smaakpalet is perfect gebalanceerd tussen de zoete rijpe vruchten en de licht bittere ondertonen. 

Blijven innoveren

Kasteel Rubus Framboise is inmiddels het zevende Kasteelbier. “Starten deden we in 1991 met de commerciële lancering van Kasteel Donker. Al snel hadden we voor elke gelegenheid een heerlijk Kasteelbier klaarstaan. De ‘speciallekes’ zoals een Kasteel Cuvée en een Barista Chocolate Quad schuiven graag mee aan tafel, terwijl een Kasteel Xtra bewijst dat de rijke Kasteelsmaak ook in een laag alcoholjasje past. Na de klassieke tripel pakten we in 2007 uit met Kasteel Rouge, een sterk fruitbier dat toen nog ongezien was in het bierlandschap.” Vandaag de dag schieten de rougebieren als paddenstoelen uit de grond. “Terwijl andere brouwers de originele rougesmaak proberen te evenaren, zijn wij op zoek gegaan naar de next big thing. Met Kasteel Rubus Framboise bieden we de consument een gloednieuwe bierervaring en bevestigen we onze autoriteit in het segment van de sterke fruitbieren.” Kasteel Rubus Framboise wordt afgevuld op vat, in fles en blik, en zal binnenkort te verkrijgen zijn in de horeca en bij de grote retailers.