Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Kaapse Brouwers vieren 4e verjaardag

Geplaatst op woensdag 2 mei 2018

Het is feest want Kaapse Brouwers zijn jarig! Dit vieren ze met een bierfestival waarvoor ze enkele van de beste craftbeerbrouwers ter wereld hebben uitgenodigd. Op zaterdag 19 mei van 12.00 tot 23.00 uur staat de Fenix Food Factory op Katendrecht in Rotterdam in het teken van de beste (inter)nationale brouwers en hun bieren.

Biervrienden
De Kaapse Brouwers hebben een aantal brouwvrienden uitgenodigd op hun feestje. Aanwezig zullen daarom onder andere zijn Austmann (Noorwegen), Brussels Beer Project (België), Laugar (Spanje), La Pirata (Spanje), de Molen (Nederland) and The Kernel (Engeland). Daarnaast staan er ook enkele tamelijk nieuwe brouwerijen met wie de brouwers een goede klik hebben: Lervig (Noorwegen), Pressure Drop (Engeland), CRAK (Italië) and l’ Ermitage (België).

Eten & Spelen
Op het 4th Anniversary Beer Festival ben je niet alleen omringd door de beste bieren, er is ook een variëteit aan goed eten dat zorgvuldig is geselecteerd om mee te combineren. De chefs van Kaapse Maria (het kleine zusje van de Kaapse Brouwers in Rotterdam-Centrum), Nixy & Lexy, Jack Bean, en Studio pw/ hebben een stand waar ze hun culinaire kunsten vertonen. Op het festival wordt ook de Kaapse Jordy gelanceerd, de Old Bread Ale van niet verkocht oud brood in samenwerking met Jordy’s Bakery. Ook kun je los gaan op de dansvloer met de Mini Silent Disco, gamen in de Game Cube of de brouwers aanmoedigen tijdens een internationale beerpongcompetitie.

Hoe werkt het?
De entree voor het festival is €5,00. Hiervoor krijg je een Kaaps glas dat je het hele festival kunt gebruiken om mee te proeven. Na afloop mag je dit uiteraard mee naar huis nemen. Betalen kun je met muntjes: 1 muntje is €2,00 en 1 bier is 1 muntje (pinnen is mogelijk). Met de muntjes kun je ook eten kopen bij de Kaapse Kitchen en de standjes.