Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Jopen zorgt voor een jaar vol verrassingen met de 12 (J)OPEN CHAPTERS

Geplaatst op dinsdag 19 januari 2021

Jopen zit alles behalve stil in 2021 en bewijst dit met zijn 12 (J)OPEN CHAPTERS. Onder het motto ‘Beat boring’ laat de grootste onafhankelijke craft bierbrouwerij van Nederland je op een bijzondere manier kennismaken met de wondere wereld van craft. Het wordt een jaar vol verrassingen waarin elke maand de lancering van een nieuwe, nog vooraf onbekende, smaak plaatsvindt. Te beginnen bij chapter 01/12: LIVIN’ LA VIDA LOCARB.

12 (J)Open Chapters
Jopen staat bekend om zijn allesbehalve saaie craft beers, voortgekomen uit ongelimiteerde nieuwsgierigheid. In (J)OPEN CHAPTERS komt dit DNA naar voren, want Jopen experimenteert en creëert met open vizier elke maand een nieuw bier en een nieuwe smaak. Zo zorgt deze craft beer-pionier van het eerste uur voor een geliefde smaak voor elk individu en een ongekende variatie in het eigen speelveld.

Januari: LIVIN’ LA VIDA LOCARB
Jopen wenst je een hoppy new year met het eerste chapter LIVIN’ LA VIDA LOCARB: een Session IPA die bijdraagt aan de goede voornemens vanwege de lagere hoeveelheid calorieën en koolhydraten. Voor Chapter 01/12 heeft de brouwer zichzelf dus de challenge gesteld hoe light je een IPA kunt brouwen zonder in te leveren op een uitgesproken, moderne smaak die je van Jopen verwacht. De uitkomst is een heerlijk verfrissend craftbier dat per 100 milliliter maar 30 kilocalorieën en 1 gram koolhydraten bevat. Sterker nog: LIVIN’ LA VIDA LOCARB neemt je door de tropische aroma’s van meloen, ananas, kokos en citrus mee op de welverdiende vakantie die je het afgelopen jaar hebt moeten missen.

Jopen By Name, Open By Nature 
Jopen brouwt onder het motto ‘Beat boring’. Alles wat uit de ketels van de Haarlemse brouwerij komt, is lekker onverwacht en niet normaal lekker. Sinds 1994 is Jopen met een open vizier dorstig nieuwsgierig naar the new & the next. En dat maakt Jopen inmiddels de grootse onafhankelijke craft bierbrouwerij van Nederland.