Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Jopen wint ook weer op European Beer Star

Geplaatst op dinsdag 20 november 2018

Op woensdag 14 november 2018 zijn de winnaars van de European Beer Star bekend gemaakt. Jopen Jacobus Rye Pale Ale en Jopen Life’s a Beach werden op de BrauBeviale 2018 in Nürnberg bekroond. Jopen Jacobus RPA veroverde het zilver en Jopen Life’s a Beach ging er met een bronzen European Beer Star vandoor.

Traditional Style Pale Ale
Nederland mocht 11 European Beer Stars in ontvangst nemen. Van de 195 awards mocht Jopen er 2 mee naar huis nemen. Algemeen directeur Michel Ordeman van Jopen nam de prijzen in ontvangst. Jopen Jacobus RPA won een zilveren European Beer Star in de categorie ‘Traditional Style Pale Ale’. De Rye Pale Ale sleepte dit jaar tevens een ‘Certificate of Excellence’ tijdens de Dutch Beer Challenge in de wacht en kwam als ‘Country Winner’ uit de bus tijdens de World Beer Awards.

Prijswinnende IPA’s
Jopen Life’s a Beach werd in de categorie ‘Session Beer’ beloond met brons. In augustus 2018 werd de Session IPA benoemd tot ‘World’s Best Style Winner’ tijdens de World Beer Awards. Jopen valt veelvuldig met hop-forward bieren in de prijzen. Jopen Mooie Nel IPA, internationaal bekend als North Sea IPA, is het meest prijswinnende bier van Jopen. In oktober 2018 bracht Jopen voor het eerst een alcoholarme IPA uit. Jopen Non IPA bevat 0,3% alcohol en wordt gebrouwen met de drie Haarlemse brouwgranen gerst, tarwe en haver.