Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Jopen toonaangevend in IPA-categorie tijdens Dutch Beer Challenge

Geplaatst op maandag 9 april 2018

Op woensdag 4 april 2018 werden de prijswinnaars van de Dutch Beer Challenge 2018 bekendgemaakt. Voor de Dutch Beer Challenge 2018 werden 397 bieren door 67 Nederlandse brouwerijen ingestuurd. Uit de 65 winnende bieren behaalde Jopen vijf awards: 1x zilver, 2x brons en 2x Certificate of Excellence. Jopen Mooie Nel IPA, internationaal bekend als Jopen North Sea IPA, mocht in de categorie ‘IPA’ het zilver in ontvangst nemen.

Prijswinnende IPA’s
Jopen Mooie Nel IPA werd in 2015 verkozen tot ‘Het beste bier van Nederland’ en twee jaar op rij bekroond met goud tijdens de Dutch Beer Challenge. Daar kwam in 2016 de bekroning tot ‘European Revelation’ tijdens de Brussels Beer Challenge bij. In 2017 veroverde de IPA een bronzen European Beer Star en mocht het bier zich ‘Country Winner’ noemen tijdens de World Beer Awards. In de categorie ‘IPA’ claimde Jopen Hop Zij Met Ons, een glutenvrije IPA, in 2016 en 2017 het zilver tijdens de Dutch Beer Challenge. ‘‘Jopen is voor het vierde jaar op rij prijswinnend in de IPA-categorie”, reageert de Jopendirectie, Michel Ordeman en Lydian Zoetman, trots. “We kunnen met recht zeggen dat we de toonaangevende brouwerij in deze populaire biercategorie zijn.”

Tweemaal brons
Een bronzen medaille werd in de categorie ‘Donker: Bock/Dubbelbock’ toebedeeld aan Jopen Johannieter. De Weizen Dubbelbok van Jopen werd in 2017 bekroond met het goud tijdens de Brussels Beer Challenge en kreeg de titel ‘Country Winner’ tijdens de World Beer Awards 2017. De derde medaille voor Jopen ging naar Jopen Many-Faced Got. De Imperial Gotland Dricka won het brons in de categorie ‘Innovatie/speciaal: Speciaal (meer dan 6 ABV)’.

Certificate of Excellence voor Jopen Lentebier
Jopen Lentebier nam in de categorie ‘Blond: Blond/Meibock’ een Certificate of Excellence mee naar huis. Het lentebier mocht vorig jaar tijdens de Dutch Beer Challenge een gouden medaille in ontvangst nemen. Bovendien ging er een eervolle vermelding naar Jopen Jacobus Rye Pale Ale in de categorie ‘Amber Ale: Pale ale/Speciale Belge’. Jopen Jacobus RPA werd in 2017 ook bekroond met een gouden medaille tijdens de Brussels Beer Challenge.