Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Jopen scoort met hop-forward bieren tijdens Meininger’s Craft Beer Award 2020

Geplaatst op dinsdag 28 juli 2020

Op woensdag 22 juli 2020 zijn de resultaten van de Meininger’s Craft Beer Award 2020 in Duitsland bekend gemaakt. Craft brouwerij Jopen uit Haarlem sleepte drie bekroningen in de wacht. De glutenvrije IPA Jopen Hop Zij Met Ons won platinum en werd bekroond tot ‘IPA des Jahres’. Tevens was er platinum voor Jopen Jacobus Pale Ale en Jopen Mooie Nel IPA sleepte het goud binnen.

Uit 222 craftbier-winnaars werd Jopen Hop Zij Met Ons verkozen tot ‘IPA des Jahres’. In april jl. ging de IPA er tijdens de Dutch Beer Challenge met het goud vandoor. Algemeen directeur van Jopen, Michel Ordeman, reageert op het nieuws. “We zijn enorm trots dat ons harde werken is beloond en dat we wederom hoog hebben gescoord in de hop-forward categorie. Met als kers op de taart de bekroning tot ‘IPA van het jaar’ voor Nederland’s eerste glutenvrije IPA!”

Officieel keurmerk Nederlandse Coeliakie Vereniging
De ‘IPA des Jahres’ wordt gebrouwen met Simcoe-, Columbus- en Mosaic-hop. Naast tonen van dennen, tropisch fruit en citrus proef je een stevig bittertje. Speciaal voor bierdrinkers met een glutenintolerantie heeft Jopen de IPA glutenvrij gemaakt. Tijdens het brouwen wordt het middel Brewers Clarex gebruikt wat ervoor zorgt dat de eiwitten, waar mensen met glutenintolerantie gevoelig voor zijn, kapot worden geknipt. De IPA heeft het officiële keurmerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Hop-forward awards
Naast goud voor Mooie Nel IPA, viel Jacobus Pale Ale voor het tweede jaar op rij in de prijzen. De Amerikaanse stijl Pale Ale werd wederom bekroond met platinum. Ook dit bier werd tijdens de Dutch Beer Challenge bekroond met goud. De Pale Ale is fruitig bitter door de Amerikaanse hopsoorten met een kruidige, karaktervolle ondertoon van de roggemout.

Meininger’s Craft Beer Award 2020
Voor de zevende editie van de Meininger’s International Craft Beer Award beoordeelde de internationale jury, bestaande uit 45 bierexperts, 900 craftbieren.