Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Jopen excelleert in IPA-categorie tijdens World Beer Awards 2019

Geplaatst op vrijdag 9 augustus 2019

Op woensdag 7 augustus jl. werden in Londen de World Beer Awards uitgereikt. Craft-brouwerij Jopen sleepte zes awards in de wacht. Vijf Jopenbieren werden bekroond tot Country Winner en er viel een zilveren medaille. Jopen scoorde, met vier winnende bieren, hoog in de IPA-categorie.

Jopen Mooie Nel IPA, de meest bekroonde India Pale Ale van Nederland, is 1 van de 5 Country Winners. De prijswinnende IPA van Jopen staat internationaal bekend als North Sea IPA. De Amerikaanse hop in dit bier zorgt voor veel fruitige tonen en een mooie bitterheid. De Black IPA Jopen Maria Magdalena werd eveneens, in de categorie ‘IPA: Black’, de Nederlandse winnaar. De glutenvrije IPA, Jopen Hop Zij Met Ons, nam in de categorie ‘IPA: American Style’, een zilveren plak mee naar huis.

Naast de drie alcoholhoudende IPA’s werd Jopen Non IPA, in de categorie ‘Low alcohol’, verkozen tot Country Winner. Dit voorjaar won deze IPA van 0,3% een gouden award tijdens de Dutch Beer Challenge. Het alcoholarme bier werd in oktober 2018 door Jopen geïntroduceerd. Het bier is aromatisch hoppig met tonen van tropisch fruit en een mooie bitterheid, zoals je van een IPA verwacht. In april jl. werd bekend dat de verkoop van alcoholvrij en laag-alcoholisch bier de snelst stijgende categorie, met 32 procent, binnen de totale biermarkt is.

Jopen Jacobus Rogge Pale Ale, ook een hop-forward bier, werd beste van Nederland in de categorie ‘Rye: Speciality beer’. De laatste Country Winner-bekroning ging naar Jopen Ongelovige Thomas in de categorie ‘Dark beer: Belgian Style Strong’.

De World Beer Awards is een van de grootste biercompetities ter wereld. Voor deze editie werden 3.500 inschrijvingen geteld. Een internationale en zeer gerespecteerde jury heeft de bieren uit ieder land blind geproefd en beoordeeld.