Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Jopen en TAPT Festival sturen bier de hemel in

Geplaatst op donderdag 31 mei 2018

Heb je je ooit afgevraagd hoe een biertje uit de hemel smaakt? TAPT Festival en de Haarlemse craft bierbrouwerij Jopen mengden volgens uniek eigen recept water, graan, hop en gist en knoopten het eindresultaat aan een weerballon richting de hemelpoort. “Ons bier is gedoopt als HEAVENLY TAPT. Dan moet je ook écht zo dicht mogelijk bij de hemel komen, toch?” aldus Simon Leech, mede-oprichter van TAPT. “We lanceerden figuurlijk en nu ook letterlijk het bier, gewoon omdat het kan!” The sky is the limit.

Hemelse beelden
Alcohol de lucht in sturen komt niet uit de lucht vallen. In de Verenigde Staten werd de afgelopen jaren al een aantal keer een bierflesje de ruimte in gelanceerd, maar nooit eerder gebeurde het in Nederland. Hoewel een weerballon de kosmos net niet redt, bereikte de Session IPA op 40 kilometer hoogte precies de juiste hemelse plek voor het gewenste effect. Zo hoog kwam een Nederlands bierflesje nooit eerder. Het bier bevroor, maar het flesje landde in perfecte staat en temperatuur weer op aarde. Het tripje werd vastgelegd met een camera en dat leverde hemelse beelden op.

Niet voor het drinken de kerk uit
HEAVENLY TAPT van Jopen is een zomers bier vol fruitige smaken als lychee, passievrucht en andere tropische verrassingen. Met een relatief laag alcoholpercentage (4%) stijgt hij grappig genoeg dan weer níet naar je hoofd. Althans, niet zo snel. Het bier is exclusief te proeven in een opblaasbare replica van de Jopenkerk tijdens de aankomende edities van TAPT, beginnende met Oost TAPT Festival (voorheen BierOost) op 26 mei op de Jaap Eden Baan in Amsterdam. Ook is het bier vanaf nu in de echte Jopenkerk in Haarlem te krijgen.