Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Jopen doet crowdfunding voor ‘Mooie ZonnepaNEL(en)’

Geplaatst op dinsdag 4 februari 2020

Jopen maakt gebruik van de kracht van de zon. In juni 2019 hebben ze 200 zonnepanelen op het dak van de Jopenbrouwerij geïnstalleerd. Deze panelen leveren ruim 50.000 kWh per jaar. De stroom van het zonnedak wordt verbruikt door de Jopenbrouwerij. Zo rolt bijvoorbeeld de Mooie Nel IPA van de band op de kracht van de zon. De zon levert nu volop energie aan Jopen brouwerij en daar krijgen zij weer energie van. Ze hebben nog plek voor zo’n 400 extra zonnepanelen. Dit levert nog eens 100.000 kWh extra per jaar op. Zo willen ze ervoor zorgen dat ze hun ecologische voetafdruk verkleinen. Jij kunt hen daarbij helpen door middel van een crowdfundingactie.

Als eerste Nederlandse craft-brouwerij ooit heeft Jopen een Crowdfundingactie in het leven geroepen door middel van (J)obligaties. Nu hebben ze wederom jullie hulp nodig. Jopen daagt zichzelf continu uit en is continu in beweging. Hun doel: Nederland verrassen met lekkere én duurzame bieren. Ze hebben de eerste 200 zonnepanelen zelf aangeschaft, maar om meer zonnekracht te produceren, hebben ze jou nodig. Zodat ze iedereen kunnen laten proeven wat ze met de zon kunnen produceren. Hoe? Door de aanschaf van Mooie ZonnepaNEL(en). Je helpt mee aan een duurzamere wereld door een investering in zonne-energie.

Voor het bedrag van €100,- (of een meervoud daarvan) kun je Mooie ZonnepaNEL(en) van Jopen kopen. Elk zonnepaneel geeft een 10-jarig recht op 16% zonneopbrengst in Jopenbier, dat is veel meer dan die 0,01% op je spaarrekening. Binnen 6 jaar heb je dus je geld ‘terugverdiend’. In totaal krijg je een rendement van 60% op je investering in Jopenbier. Je betaalt namelijk €100,- vooruit, voor de levering van €160,- aan bier. 10 jaar lang kun je door middel van online tegoed van €16,- per jaar Jopenbieren bestellen op de webshop. Wie wil dat nou niet? Dus vind je brouwen met zonne-energie ook zo’n goed idee? En hou je van Jopenbier? Koop dan nu Mooie ZonnepaNEL(en)!