Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

(J)open Chapter 10/12 is een Suppermassive Black IPA

Geplaatst op dinsdag 12 oktober 2021

Een nieuwe maand en dat betekent voor de Haarlemse craftbierbrouwerij tijd voor wederom een gloednieuw bier. Want zoals elke maand, brengen zij ook deze oktober 2021 een uniek, verrassend en modern craftbier uit met de vertrouwde Jopen-kwaliteit. De Supermassive Black Ipa is deze maand het antwoord op de vraag hoe Jopen een black Double IPA kan brouwen met een zachte roast- en volle chocolade tonen in combinatie met de fruitigheid van een Double IPA. Zonder ook de geliefde bitterheid van een Double IPA in de smaak te verliezen.

Een supermassive bier, niet gemaakt voor de watjes onder ons. Naast het alcoholpercentage van 8%, gebeurt er veel in deze Jopen-variant door de donkere mout en het feit dat het een Double -in plaats van een Session- IPA is. Bijna zwart van kleur en een bier om echt even een moment van te genieten. Een spectaculair bier waarin veel gebeurt met een zachte roastsmaak. Wel met mate om van een sterke stout uit de buurt te blijven. Dit in combinatie met een geliefde bitterheid en afgemaakt met een vleugje fruit. Een goede volmondigheid en een flinke bittere kick. Geen typische doordrinker, maar een goede mond vol.

Jopen staat bekend om zijn allesbehalve saaie craftbieren, voortgekomen uit ongelimiteerde nieuwsgierigheid. Dit DNA en de ‘we are never done’-mentaliteit resulteert in 12 (J)OPEN CHAPTERS: een constante zoektocht naar nieuwe en moderne bieren met de verrassende en uitgesproken smaken die je gewend bent van Jopen. Zo zorgt deze craftbier-pionier van het eerste uur voor een geliefde smaak voor elk individu en een ongekende variatie in het eigen speelveld.