Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Jef Pirens strikt grote namen voor ‘Brewmance-Mash of the classics’

Geplaatst op dinsdag 23 augustus 2022

Uniek nieuws in de Belgische bierwereld. Voor het eerst slaan zes bekende brouwerijen (Brouwerij Het Anker / Brouwerij Dilewyns / Brouwerij Boon / Brasserie De La Senne / Brasserie Lupulus / Brouwerij Het Nest) de handen in elkaar om een limited project uit de grond te stampen. Genaamd, ‘Brewmance-Mash of the classics’. Dit naar initiatief van Jef Pirens, brouwer van D’oude maalderij & eigenaar van ‘The Mash’, één van de beste brewpubs van België. 

De brouwers werken samen met Jef een recept uit en komen dan elk om de beurt hun bier bij Jef en met Jef brouwen. Het doel? Klassiekers op artisanale wijze benaderen om daarmee de gemiddelde bierliefhebber te verwennen. Anderzijds willen ze allemaal samen de Belgische biercultuur verrijken, tonen dat concurrentie geen factor is en dat er samen hele mooie dingen gemaakt kunnen worden. Elk bier dat gebrouwen wordt moest voor elke brouwerij een stap uit hun comfortzone zijn. Kortom, elk bier uit de sixpack is qua stijl totaal iets anders dan ze reeds aanbieden, maar er toch een kleine knipoog naar geeft.

Zo gaat Brouwerij Boon voor een English Porter van 5% omdat dat ver staat van de gueuzes en lambiek die ze normaal gezien maken. Vicaris, die voor het eerst een Belgische collab aangaat, maakt dan weer een witbier waar normaal een zeste van koriander en sinaasappel in zit. Er wordt nu gebruik gemaakt van gedroogde kruiden als citroenverbana en bergamot. 

Begin december volgt de lancering van de zes bieren in een gelimiteerde sixpack, met een oplage van 2500-3000 sixpacks. Allemaal genummerd en handgetekend. De verdeling gebeurt door Poseidon Beers, verkozen tot tweede beste bierhandel van België. Zij zullen het grootste deel verder verdelen aan collega-bierhandels en een deel bieden zij aan op hun webshop. Aangezien zij als online bierwebshop gespecialiseerd zijn in het verzenden en veilig aan huis leveren van bier, wereldwijd, kan iedereen van dit éénmalige en unieke project genieten.