Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Jan Willem den Hartog nieuwe hoofdbrouwer Brouwerij De Molen

Geplaatst op woensdag 17 februari 2021

Sinds begin januari 2021 is Jan Willem Den Hartog de nieuwe hoofdbrouwer van Brouwerij De Molen in Bodegraven. Hij doet dit samen met oprichter van De Molen: Menno Olivier, die echter vanwege gezondheidsredenen de laatste tijd minder beschikbaar is. Den Hartog meldde dit in de nieuwste Bierradio Brewpod, de maandelijkse podcast van Bierradio.nl. In diezelfde uitzending gaf Rick Kempen meer uitleg over een nieuwe smaakvolle app Scover.

Jan Willem den Hartog is Diplom Braumeister (opgeleid in Duitsland) en heeft een ruime ervaring in de Nederlandse bierwereld. Zo was hij brouwmeester bij de Gulpener Bierbrouwerij en de Lindeboom Bierbrouwerij. Daarnaast adviseerde hij vele andere brouwerijen, waaronder de Texelse Bierbrouwerij. Sinds begin 2021 is hij op verzoek van Royal Swinkels Family Brewers in Bodegraven aan de slag, samen met Menno Olivier die zeker niet weg is en hopelijk snel weer fit terugkomt, om te werken aan verdere verbetering van de kwaliteit, procestechnologie en teamvorming in het brouwteam, zo vertelde Jan Willem in de podcast van Bierradio.nl.

Scover

In diezelfde uitzending van Bierradio Brewpod was biersommelier Rick Kempen te gast. Een invloedrijk bierman, werkzaam als bierambassadeur bij Bier&cO maar ook vlogger/blogger, redacteur/schrijver en bestuurslid van meerdere bierstichtingen. Hij vertelde niet alleen over zijn eigen bierleven, maar vooral ook over de nieuwe app Scover. Een nieuwe app waar juist de smaak van de bierliefhebber centraal staat. De nieuwswaardige podcast van Bierradio Brewpod is hier terug te luisteren: https://bierradio.nl/podcast/brewpod