Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Internationale erkenning Oproer tijdens Brussels Beer Challenge

Geplaatst op dinsdag 19 november 2019

Op 18 november jl. werden op de Horeca Expo in Gent de jaarlijkse medailles van prestigieuze Brussels Beer Challenge uitgereikt. Oproer uit Utrecht won met twee session IPA’s , hoppige bieren met weinig alcohol en vol van smaak. Het gaat om de IJzerhard IPA (zilver) en de 24/7 (brons). Oproer brouwerij begint in binnen – en buitenland steeds meer voet aan de grond te krijgen.

Begin november hebben 90 bierkenners zich gebogen over 1650 verschillende bieren, afkomstig uit maar liefst 35 verschillende landen. Oproer brouwerij uit Utrecht mocht er twee prijzen in ontvangst nemen.

Zilver en brons

Oproer won met twee session IPA’s , hoppige bieren met weinig alcohol en vol van smaak. De zilveren medaille was er in de categorie ‘Flavoured beer: Herb & Spice’ voor de IJzerhard IPA (4,3%); een frisse session IPA met daarin het kruid verveine. Dit bier is samen met Karel 5 uit Utrecht gemaakt, de verveine is dan ook afkomstig uit de eigen kruidentuin. De bronzen plak was voor de 24/7 (3,9%) in de categorie “Pale & Amber Ale: Session IPA”. Zoals de naam al doet vermoeden, een makkelijk doordrinkbare session IPA met een volle citrusbittere afdronk. Frisbitter, bloemig aroma en vol met tropisch fruit.

Internationale bekendheid

Oproer brouwerij begint in binnen – en buitenland steeds meer voet aan de grond te krijgen. Kenners en liefhebbers weten de bieren al goed te vinden en te waarderen. De brouwers zijn dan ook erg trots op deze twee medailles als een waardering voor het harde werk. De bieren zijn dan ook nog volop te verkrijgen in de betere winkels en cafés en natuurlijk ook bij het proeflokaal van Oproer zelf.