Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

International Women’s Collaboration Brew Day bij Brouwerij de Molen

Geplaatst op dinsdag 3 maart 2020

Zondag 8 maart is het voor de zesde keer ‘International Women’s Collaboration Brew Day’. Een dag (tegelijk met de internationale dag van de vrouw) die werd gestart door een groep vrouwelijke brouwers in Engeland. Brouwerij de Molen in Bodegraven maakt daarom op zaterdag 7 maart een bier ter ere van Rosie the Riviter. Rosie is het symbool van de vrouwen die in de Tweede Wereldoorlog de fabrieken draaiend hielden terwijl de mannen vochten aan het front.

Te zien op de wel bekende poster van de vrouw die met rode hoofddoek en de kreet “we can do it!” poseert. Dit jaar is de bevrijding 75 jaar geleden dus daarom een eerbetoon aan de strijdbare vrouwen van die tijd. Rosie the Riviter, een New England IPA met Passievrucht, is het recept speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door brouwer Emily Tankey van De Molen. Het doel op 7 maart is om genodigde vrouwen die professioneel werkzaam of privé enthousiast zijn over bijzondere bieren bij elkaar te brengen, van gedachte te wisselen, te proeven en te brouwen. De opbrengsten van het bier zullen worden gedoneerd aan: microkredietvoormoeders.org. De stichting helpt vrouwen in Azië door middel van microkredieten een eigen bedrijfje te starten.

Brouwerij de Molen in Bodegraven werd in 2004 gestart in historische molen De Arkduif aan de Oude Rijn. De brouwerij speelt sinds die tijd een gewaardeerde rol in de internationale craft beer scene en werd onlangs voor de 13e keer beloond met een top 100-notering (op nr. 15) van alle brouwerijen wereldwijd (33.000 geregistreerd) door internationaal bierplatform RateBeer Best. Van de bieren die Brouwerij De Molen brouwt wordt zo’n 50% naar 40 landen geëxporteerd.