Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Inschrijvingen Brussels Beer Challenge 2020 zijn geopend!

Geplaatst op woensdag 22 juli 2020

In november 2020 proeft een panel van 95 internationaal gereputeerde bierkenners tijdens de 9e Brussels Beer Challenge in Hasselt drie dagen lang bieren uit alle hoeken van de wereld.Na een succesvolle editie in Bergen trekt de wereldberoemde wedstrijd dit jaar naar BelgischLimburg. De deelnemende bieren worden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, typiciteit en stijl en vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen worden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award. Brouwerijen uit heel de wereld worden weer uitgenodigd hun bieren in te schrijven.

Na een succesvolle editie in Bergen trekt de wereldberoemde wedstrijd dit jaar naar BelgischLimburg. Waarom Limburg? Deze provincie is meest gastvrije en charmante provincie in België. De wedstrijd zal van 30 oktober tot en met 1 november 2020 doorgaan in Hasselt, en dit al voor de negende keer. Beroemd om haar rijke geschiedenis en folkore, beseffen velen misschien niet dat Hasselt daarnaast een levendige studentenstad is waar talloze evenementen doorgaan. Deze bruisende stad is dan ook de perfecte omgeving voor het belangrijkste bierevenement van België.

Hoewel populaire bieren zoals Tripels en IPA’s nog steeds de basis vormen van deze wedstrijd, krijgen ze het gezelschap van nieuwe en creatieve bieren. Landen met een rijke brouwgeschiedenis delen hun plaats met veelbelovende nieuwe deelnemers die enthousiast experimenteren met nieuwe technieken en aloude vergeten recepten. De Brussels Beer Challenge is de ideale setting om het grote publiek te laten kennismaken met deze nieuwe spelers op de markt. Nog meer dan een gids voor de beste bieren, wil de wedstrijd immers de ambassadeur van een bloeiende biercultuur worden. Met meer dan50 landen die samen meer dan1500 bieren inzenden, mogen we terecht spreken van een internationaal evenement!

BELANGRIJKE DATA

9 OKTOBER 2020
Einde van de inschrijvingen en ontvangst van de proefstalen

TARIEF TOT EN MET 9 september 2020
Voordeeltarief aan : 165€ / staal

TARIEF NA 9 SEPTEMBER 2020
175€ / staal

VAN vrijdag 30 oktober TOT ZONDAG 1 NOVEMBER 2020
Brussels Beer Challenge te Hasselt

MAANDAG 23 NOVEMBER 2020 OM 14U
Bekendmaking van de resultaten open voor professionels en publiek op de Horeca Expo Gent

Inschrijven kan hier: http://registration.brusselsbeerchallenge.com/index.php?page=identification