Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

IJzige Ex-Girlfriends nu te bestellen

Geplaatst op zaterdag 24 februari 2018

De dag van de romantiek ligt weer achter ons… Jopen dacht aan die ene, bijzondere liefde. Onze Ex-Girlfriends! Uit het oog, maar nooit uit ons hart. Jopen heeft zich laten verleiden om de ijzige Ex-Girlfriends te laten rijpen op Jack Daniel’s en Jamaicaanse Rum vaten. Ze zijn nu krachtiger met een rijke, volle smaak en een lekker zoetje.

Welke Ex-Girlfriend is jouw favoriet?
Je kunt jouw Jopen Ex-Girlfriend pack alvast reserveren. Op dinsdag 27 februari 2018 zal jouw bestelling de brouwerij verlaten of kun je je bestelling afhalen. Let op: ook de andere producten in je winkelmandje zullen verstuurd worden of gereed staan zodra dit product klaar is. In het Jopen Ex-Girlfriend pack zitten 2 flessen Jopen Ex-Girlfriend, Traditional Eisbock, 12%, 2 flessen Jopen Ex-Girlfriend BA Jamaicaanse Rum, Traditional Eisbock BA, 13%, 2 flessen Jopen Ex-Girlfriend BA Jack Daniel’s, Traditional Eisbock BA, 14% en een sleutelhanger.

Traditional Eisbock
Door Jopen 4-granen Bokbier (6,5%) te behandelen met de traditionele eisbock-methode, is dit bokbier omgetoverd tot een vol bier van 12%. Voor Jopen Ex-Girlfriend 2017 isgebruik gemaakt van het Jopen bokbier uit 2016. Dit jaar is de bok wat zachter van smaak en ligt de nadruk meer op karameltonen. Dit heeft geresulteerd in een zachtere en soepelere Eisbock. In de beginsmaak duidelijk moutig en vol op de lippen. Aansluitend komt de karamel, een zachte roostsmaak en alcohol naar voren. In de neus: karamel, alcohol, rood fruit en chocolade.

Twee nieuwe exen
De traditional Eisbock gerijpt op Jamaicaanse rum, 13% is een zacht bier met tonen van rozijnen, vanille en drop. Zowel in aroma als in smaak doet dit denken aan boerenjongens, in alcohol geconserveerde rozijnen. In de afdronk lekker zoet door de rijping op Jamaicaanse rum.
De Traditional Eisbock gerijpt op Jack Daniel’s barrels, 14% heeft zoete tonen van karamel en chocolade die harmonieus overvloeien in een volle smaak van vanille, rijp fruit en rozijnen uit de Jack Daniel’s barrels. Daarna volgt een complexe smaak van salmiak, drop en hout.