Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

IJver tapt het nieuwe jaar af met een eigen bier

Geplaatst op maandag 29 januari 2024

Het IJver-team is verheugd om een bijzondere aankondiging te doen: IJver presenteert een gloednieuw bier, gebrouwen in samenwerking met Brouwerij Nevel. Deze samenwerking, die begon in 2021 met de eerste versie van het bier ‘IJver’, krijgt nu een verleidelijk vervolg. Geïnspireerd door de unieke smaken en kwaliteit van het eerste brouwsel, hebben ze samen met Nevel een nieuwe versie gecreëerd, speciaal afgestemd op de smaakpapillen van de gasten van hun café-restaurant op de NDSM-Werf in Amsterdam-Noord.

Dit nieuwe bier is een symfonie van lokale ingrediënten en ambacht. Ze hebben Chevaliergerst van De Raatakker, tarwe van Stichting Doornik Natuurakkers en hop van Brabant Hop gebruikt. Na een zorgvuldige vergisting met de wilde huiscultuur van Nevel, hebben ze verse, biologisch geteelde gember en Szechuanpeper uit het vooruitstrevende voedselbos Ketelbroek toegevoegd, samen met de heerlijke honing van De Oase uit de Ooijpolder. Het resultaat is een oer-Hollands, biologisch bier met een Aziatische knipoog dat zich onderscheidt door zijn unieke karakter. De combinatie van gember en Szechuanpeper geeft een verfrissende en licht prikkelende sensatie, terwijl de honing het bier een extra aromatische dimensie geeft. De licht zure afdronk, kenmerkend voor de wilde gist, maakt dit bier tot een perfecte dorstlesser.

Het IJver-team nodigt je uit om dit bijzondere bier te komen proeven bij IJver. Ervaar zelf hoe de rijke smaken en het vakmanschap van Nevel samenkomen in dit unieke brouwsel. Ze kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen te genieten van deze trotse nieuwe toevoeging aan hun rijke bierselectie.