Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Huyge opent filiaal in Canada

Geplaatst op dinsdag 20 maart 2018

Brouwerij Huyghe, die mee gaat op Koninklijke Handelsmissie naar Canada, zal volgende week een nieuw contract ondertekenen met Mc Clelland Premium Imports, hun lokale importeur. In samenwerking met Mc Clelland Premium Imports zal de Melse brouwer een filiaal in Canada (Quebec) openen met het oog op een exponentiële groei. Huyghe zorgt hiermee voor een Belgische primeur.

Protectionistisch
De Canadese markt is niet de eenvoudigste markt om te penetreren: elk van de 10 provincies voert een eigen importbeleid en in het geval van Ontario en Quebec – de 2 grootste en dichtstbevolkte provincies – is dat beleid ronduit protectionistisch te noemen. Alle lokale alcoholische dranken kan je overal in de supermarkten en horeca terug vinden, de buitenlandse alcoholische dranken daarentegen kunnen enkel aangekocht worden in zogenaamde staatswinkels van de société d’alcool du Québec (SAQ). En dan nog is het aanbod bijzonder beperkt: vooral in Quebec strijden de Europese brouwers om een plekje te veroveren in het bier rek dat amper 2 meter breed is.

Huyge lokaal in Canada
Om dat probleem te omzeilen heeft brouwerij Huyghe nu besloten om een filiaal te openen in Quebec, in samenwerking met zijn huidige importeur Mc Clelland Premium Imports. Op die manier wordt Huyghe immers ‘lokaal’ en krijgt het toegang tot de volledige markt in de provincie. Huyghe is de eerste Belgische brouwer die het op die manier aanpakt. Het doel is om Canada exponentieel te laten groeien. Alain De Laet, CEO van de brouwerij legt uit: “Canada is vandaag onze 4de grootste exportmarkt. Maar het volume zat voorlopig in de andere provincies, terwijl het grootste groeipotentieel in Quebec zit. Door de opening van een filiaal en het ondertekenen van een nieuw contract met onze importeur willen we binnen de 5 jaar ons huidige omzet van 1.600.000 Euro in Canada verdubbelen. Door ook een vertegenwoordiger voor de Quebeciaanse markt aan te werven, zetten we onze plannen alvast extra kracht bij. We willen dat Delirium Tremens hier verder voet aan de grond krijgt, maar gaan ook Averbode Abdijbier introduceren op de markt. ”