Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

House of Bird in Diemerbos opent buitendeuren

Geplaatst op vrijdag 8 mei 2020

Op dinsdag 5 mei opende Proeflokaal House of Bird, het officiële proeflokaal van Bird Brewery in het Diemerbos zijn buitendeuren. De natuurlijke ligging, enthousiaste ondernemers en visie maken het ongetwijfeld tot trekpleister in de aankomende jaren. Door de corona-maatregelen zal het daarop nog even wachten zijn, maar vanaf heden is het zes dagen per week geopend van 10.00 uur ’s ochtend voor ijs, koffie, lunches, maaltijden en cadeaupakketten. 

De drie ondernemers Rik van den Berg, Teun IJff en Ralph van Bemmel zijn blij dat de buitendeuren open zijn. “House of Bird is een droom waar wij twee jaar aan hebben gewerkt”, vertelt Ralph. “Natuurlijk hoop je dan op een andere opening, maar tegelijkertijd is het heel bijzonder dat zelfs in deze tijd zoveel positieve reacties komen. De opening was enorm bijzonder.” Teun, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, is daar erg content mee. “We hebben intussen enkele honderden koffie, ijsjes en maaltijden verkocht. De sfeer is fantastisch en de positieve reviews druppelen binnen. We maken mensen echt vrolijk, daar zijn wij ontzettend trots op. We hebben daarbij heel veel ruimte om het veilig te houden op ons terrein. Er staat zeep voor de gasten, er is ruimte genoeg om 1,5 meter afstand te houden en uiteraard werken wij met handschoenen”, aldus Teun. “Op die manier blijft het voor iedereen leuk.”

Positieve reviews

Via de webshop van House of Bird zijn er intussen ook vele maaltijden besteld. “Wij hebben momenteel alleen afhaalmaaltijden die thuis nog even in de oven gezet dienen te worden. Op die manier kunnen wij de beste kwaliteit waarborgen”, vertelt Rik. “Dat zie je ook terug in de reviews: die zijn uitsluitend positief over de kwaliteit. Wel kregen wij het verzoek om de porties iets groter te maken, dat hebben we direct doorgevoerd”, vertelt Rik. “Het is mooi dat we op deze manier de feedback ook direct kunnen verwerken, zodat wij zeker weten dat mensen op een leuke manier kennis maken met de kunde van ons keukenteam.” House of Bird is gevestigd aan het Diemerbospad 1a, vlakbij de parkeerplaats aan de Muiderstraatweg. Tijdens de corona-tijd zijn de buitendeuren dinsdag tot zondag open vanaf 10.00 tot 17.00 uur voor take-away. Vrijdag en zaterdag is dit zelfs tot 19.00 uur.