Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Hotel Management School Maastricht en bieropleider StiBON starten samenwerking

Geplaatst op dinsdag 20 februari 2024

Om de bierkennis van studenten op een nog hoger peil te brengen slaan Hotel Management School Maastricht (HMSM) en bieropleider StiBON de handen ineen. Op initiatief van Charles van Goch van HSG (Hospitality Synergy Group) ontwikkelde StiBON een speciale opleiding voor het diploma StiBON bierambassadeur 1. De opleiding wordt buiten het verplichte curriculum gegeven. De opleiding start op 5 maart 2024 en kan door geregistreerde studenten met korting gevolgd worden. De opleiding staat ook open voor andere deelnemers.  

“Het is voor ons een unieke mogelijkheid om toekomstige sterren in de horeca te bereiken”, aldus Henri Reuchlin, coördinator van StiBON Bieropleidingen. “We laten hen graag kennismaken met de rijke verscheidenheid aan bieren die inmiddels verkrijgbaar is, wat ze bijzonder maakt en welke kans ze bieden, ook in de gastronomie.” Ook Eelco Holwerda van de HMSM is enthousiast. “We bieden studenten al een extra curriculaire opleiding wijn aan. Het is mooi dat we onze studenten nu een soortgelijke opleiding over bier kunnen aanbieden. En dat tegen een gereduceerd tarief.” Initiatiefnemer Charles van Goch sluit zich daar helemaal bij aan. “Bier is steeds belangrijker in de gastronomie, vandaar dat we deze opleiding van harte ondersteunen. Dat doen we onder andere door gastheer te zijn bij de brouwles in de Stadsbrouwerij Maastricht, welke onderdeel is van HSG.”

De opleiding bestaat uit 12 avondlessen van 2 uur en start op 5 maart. Studenten van de HMSM kunnen zich aanmelden via Eelco Holwerda. Andere geïnteresseerden kunnen zich voor het gebruikelijke lesgeld inschrijven via de website van StiBON www.stibon.nl. Op de website zijn ook de andere opleidingen te vinden die dit voorjaar van start gaan. Dit semester starten opleidingen Bierambassadeur niveau 1 in Amersfoort, Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Gulpen. StiBON is de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland. Naast het overdragen van theoretische kennis speelt het gezamenlijk proeven en beschrijven van bieren een belangrijke rol tijdens de lessen. Daarnaast organiseert StiBON samen met Lentiz onderwijsgroep een MBO4-opleiding tot brouwer. StiBON verzorgt zijn opleidingen onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.