Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Honderden bieractiviteiten in de week van 16 t/m 26 mei

Geplaatst op dinsdag 9 april 2019

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 16 t/m 26 mei zorgen cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties iedere dag voor diverse bieractiviteiten in het hele land. Van speciale bierdiners en -proeverijen tot quizzen, workshops en bierwandelingen en -rondvaarten. Zo wordt onder meer op dinsdag 21 mei een grote Bier Pubquiz georganiseerd. Tientallen cafés bieden deze speciale Bier Pubquiz aan tijdens de Week van het Nederlands Bier.

Organisaties en ondernemers die deze Pubquiz of een andere bieractiviteit willen organiseren tijdens de Week van het Nederlandse Bier 2019, kunnen hun activiteiten eenvoudig aanmelden via weekvanhetnederlandsebier.nl/aanmelden_activiteit. Dyann van Alderen (voorzitter Week NL Bier): “De Week is de uitgelezen kans voor (horeca)ondernemers om iets unieks te organiseren voor hun gasten. Door het hele land worden bieractiviteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een ‘Week NL Bier-menu’ in een restaurant of een bierproeverij met bijpassende hapjes. Alle activiteiten zijn in één oogopslag te zien op onze website, zodat bierliefhebbers een activiteit in de buurt gemakkelijk kunnen vinden en zich hier voor kunnen aanmelden.”

Activiteit organiseren?
Organisaties en ondernemers die iets willen organiseren tijdens de Week van het Nederlandse Bier 2019 kunnen hun activiteiten eenvoudig aanmelden via www.weekvanhetnederlandsebier.nl. Ze kunnen hiermee rekenen op extra (online) promotie en een handige communicatietoolkit.

Meedoen pubquiz
Horecazaken en ondernemers die de pubquiz willen aanbieden op dinsdagavond 21 mei tijdens de Week van het Nederlands Bier 2019 kunnen zich eenvoudig aanmelden via https://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/pub_aanmelden en de pubquiz kopen. Ze ontvangen vervolgens de quiz met fotoronde, fragmentenronde en diverse vragenrondes inclusief antwoordformulieren en -boekjes. Bestellen is mogelijk tot dinsdag 16 mei tot 12.00 uur.

Globaal programma Week NL Bier
· 16 mei t/m 26 mei: Tientallen bieractiviteiten door het hele land
· 16 mei: officiële opening van de Week van het Nederlands bier + bekendmaking Mitra Award Beste Bier van Nederland 2019 (overall winnaar Dutch Beer Challenge 2019)
· 16 mei t/m 18 mei: Nederlands Bierproeffestival Den Haag
· 17 mei: Lancering Mega COLLAB Craft
· 21 mei: Pubquiz WeekNLBier
· 24 mei t/m 26 mei: Nederlandse Brouwerijdagen

Stichting Week van het Nederlandse bier
De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zich verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra drankenspeciaalzaken, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! Magazine en Bier Consumenten vereniging PINT. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.