Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Het zomergevoel van Texels’ Seumerfeugel

Geplaatst op dinsdag 29 mei 2018

De Texelse Bierbrouwerij lanceerde op 19 mei a.s. haar nieuwe zomerbier: Texels Seumerfeugel, een dorstlessend tarwebier dankzij de combinatie van frisse citrus en zeekraal met een verrassende, lichtzilte afdronk. Seumerfeugel betekent badgast op z’n Texels, een fenomeen dat Texel zeer bekend is. Maandenlang zie je ze niet. En opeens, zodra de zon begint te schijnen, komen ze op heel Texel tevoorschijn: Seumerfeugels. Badgasten op weg naar het strand. Op zoek naar verkoêling, frisse wiend en de zilte zéé. En dan heerlijk in het sóntje met een koud biertje in de hand.

Een vleugje Texel in je bier
In Texels Seumerfeugel proef je de Texelse tarwe en de zeekraal, ruik je de zilte Waddenlucht en frisse wind, voel je de zon schijnen op je schouders en kriebelt het zand tussen je tenen. Het eilandgevoel is belangrijk voor Texels; iedereen het vrije, oprechte gevoel geven dat je krijgt zodra je op Texel bent. Het bier van Texels is sinds de oprichting van de brouwerij in 1999 nauw verbonden met de ongerepte natuur van Texel. Het eiland met zijn zuivere water, gefilterd door de duinen. Door het unieke klimaat met meer zonuren en minder regen groeien gerst en tarwe tot uitgesproken dikke korrels. Dit alles proef je in het bier.

Seumerfeugel, een frisse jongen
Texels Seumerfeugel oogt licht van kleur en is troebel. Het is een droog tarwebier met een frisse, licht zurige smaak, o.a. verkregen door gebruik te maken van sauer mout. De hopsoorten (Hallertau Mittelfrüh en Saphir), ook droog gehopt, zorgen voor de lichte bitter en frisse citrustonen. De zeekraal geeft een lichtzilte afdronk, die de juiste karakteristieken uit het bier naar boven haalt. Net als andere Texels bieren wordt ook Texels Seumerfeugel navergist op fles en fust. Texels Seumerfeugel heeft een laag alcoholgehalte van 3.9%, ideaal op warme dagen.