Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Het nostalgische Bock bier

Geplaatst op zaterdag 6 oktober 2018

Als wij aan Bock bier denken, dan denken we aan vroeger. Aan ver voor de craft-beer revolutie toen bier stijlen als pilsner, blond, dubbel, tripel en natuurlijk bock het toneel voor zichzelf hadden.

Gezellige huiskamer
Op 5 oktober lanceert Oedipus haar Bock Madeleine, gebrouwen volgens traditioneel recept, maar met een twist. Het is een ondergistend bier met een moutig karakter en aroma’s van toast, biscuit, karamel en chocolade. Door subtiele toevoeging van hop heeft het bier ook bloemige en kruidige tonen. Tijdens deze lancering wordt de brouwerij omgetoverd tot een gezellige huiskamer met bord spellen, borduren met Barry, haardvuren en fairy tale tastings. Dat alles onder muzikale begeleiding van oa. de Amsterdam Klezmer band.

Proust
Madeleine dankt haar naam aan het spreekwoord C’est ma Madeleine de Proust: het fenomeen dat een bepaalde geur of aroma een herinneringen oproept waarvan je vergeten was dat je ze had. Madeleine is een bier dat bol staat van nostalgie, maar ook een bier dat laat zien hoe het bierlandschap zich sinds 2012 heeft ontwikkeld.