Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Het Anker zet extra in op beleving in Mechelen

Geplaatst op donderdag 19 april 2018

Wanneer je zoekt naar must-sees in Mechelen, staat Het Anker steevast bovenaan het lijstje naast de beklimming van de Sint-Romboutstoren. Naast de bezoeken aan de brouwerij en de stokerij, etentjes in de brasserie en overnachtingen in het brouwerijhotel, stelt de Mechelse stadsbrouwerij nu een volledig nieuw aanbod voor met unieke belevingen.

Op zoektocht in de binnenstad
“De Maneblusser Wandelzoektocht wordt ongetwijfeld een groot succes”, zegt Kristina Loriers, coördinator van de publiekswerking bij Het Anker. “De Gouden Carolus Zomerzoektochten waren de afgelopen 6 jaar steeds een schot in de roos tijdens de zomerperiode. Met de Maneblusser Wandelzoektocht brengen we daar nu vernieuwing in. We stappen af van de gekende formule en hebben een nieuw aanbod. De Maneblusser Wandelzoektocht vervangt de tijdelijke zomerzoektocht. Zo kun je nu de Mechelse binnenstad het hele jaar door op een leuke en interactieve manier ontdekken. Families met kinderen komen ook aan hun trekken, want je krijgt er een gratis kinderzoektocht bij voor de jongsten.”

Groepspakketten
De brouwerij krijgt dagelijks groepen over de vloer die hun bezoek aan de brouwerij of stokerij graag combineren met een bijkomende activiteit in Mechelen. Daarom heeft Het Anker maar liefst 13 Maneblusser Groepspakketten ontwikkeld in samenwerking met zeven Mechelse partners. Zo kunnen groepen vanaf 10 personen de stad actief ontdekken. “Of je nu op zoek bent naar een originele activiteit voor je vereniging, een teambuilding voor je bedrijf of een daguitstap met vrienden of familie, er is steeds een leuk en interessant pakket voor iedereen.”, zegt Kristina Loriers

Begeleide proeverijen
“Daarnaast krijgen we al jarenlang vraag voor begeleide degustaties van bieren en whisky, en dan nog liefst met een hapje er bij. Ook daar hebben we nu een antwoord voor klaar: een permanent aanbod ‘Ankerproeverijen’ onder begeleiding van een bier-, whisky- of sake-deskundige die op aanvraag worden georganiseerd binnen 7 verschillende thema’s. Zo leer je de eigenheid en de unieke verhalen van deze producten beter kennen of ontdek je hoe ze hand in hand gaan met de andere culinaire pijlers uit België, zoals chocolade of kaas. Bovendien krijg je heel wat tips mee waar je thuis nog lang van kan nagenieten.”