Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Hertog Jan lanceert De Proeftuin: uniek abonnement met speciaalbieren

Geplaatst op donderdag 9 december 2021

Hertog Jan lanceert 9 december een exclusief bierabonnement voor liefhebbers van speciaalbier. De brouwers van Hertog Jan experimenteren regelmatig met nieuwe recepten waarvan een groot deel nooit wordt uitgebracht. Met dit abonnement krijgen abonnees de kans om gelimiteerde speciaalbieren te proeven die nergens anders verkrijgbaar zijn. De Proeftuin is het eerste bierabonnement voor bier-enthousiastelingen rechtstreeks vanuit de Limburgse brouwerij zo bij jou op de stoep.

Als lid van De Proeftuin ontvang je vier keer per jaar drie kruiken met nooit eerder verschenen speciaalbieren, brouw- en smaaknotities van de brouwers, een uniek kijkje achter de schermen en is het als abonnee mogelijk om persoonlijke feedback op de speciaalbieren te geven.

Brouwer Micha Peute: “Als brouwers experimenteren wij graag met nieuwe smaken. Veel van onze creaties delen we niet buiten de brouwerij. Zonde natuurlijk. Met het bierabonnement De Proeftuin geven we de bierliefhebbers een kijkje in onze ketels en krijgen ze onder andere toegang tot deze unieke speciaalbieren. Ik ben erg blij dat wij op deze manier, rechtstreeks vanuit de brouwerij, de speciaalbieren kunnen delen met onze liefhebbers. Én we zijn natuurlijk uitermate benieuwd naar hun mening over de smaak.”

Toegang tot bijzondere speciaalbieren

Zowel in de supermarkt als horeca bestellen steeds meer mensen speciaalbier. De populariteit van speciaalbier stijgt al tien jaar op rij, blijkt uit onderzoek van Nederlandse Brouwers. Ook bij Hertog Jan is het assortiment van speciaalbieren gestaag uitgebreid. Het abonnement, met daarmee onder andere toegang tot zeldzame creaties, is een unieke lancering voor Hertog Jan. De Limburgse brouwer is namelijk een van de eerste speciaalbier-brouwerijen van Nederland en nu ook één van de eersten met een speciaalbierabonnement. Naast De Proeftuin verkent Hertog Jan ook twee andere bierabonnementsservices die volgend jaar verkrijgbaar zijn en speelt hiermee in op de populariteit van Grand Prestige en de seizoensbieren.

Verkrijgbaarheid

De Proeftuin is een exclusief lidmaatschap waar er in eerste instantie slechts 10.000 stuks van beschikbaar zijn. Abonnees ontvangen elk kwartaal een zorgvuldig geselecteerd bierpakket met drie kruiken van 50cl speciaalbier waarmee ze worden verrast met de nieuwste brouwsels. Leden krijgen daarnaast ook berichten van de brouwers, een uniek kijkje achter de schermen en een ledenpas. Dit exclusieve karakter maakt De Proeftuin tot een club waar je als Hertog Jan-liefhebber bij wilt horen. Ook is het mogelijk om De Proeftuin cadeau te doen en iemand een jaar lang te verrassen met de nieuwste innovaties van de brouwers. Het exclusieve abonnement is alleen verkrijgbaar via de online brouwerijwinkel. De prijs van het abonnement is €130,- per jaar of €35,- per kwartaal inclusief verzending.