Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Hertog Jan brouwerij vanaf 13 juni weer open voor bezoekers

Geplaatst op vrijdag 12 juni 2020

Na een maandenlange sluiting van de Hertog Jan Brouwerij in Arcen voor bezoekers vanwege COVID-19, verwelkomt de brouwerij vanaf zaterdag 13 juni weer de eerste gasten voor de rondleidingen. Uiteraard zijn hierbij voorzorgsmaatregelen vanwege COVID-19 genomen en houdt de brouwerij zich aan de richtlijnen van het RIVM. Hierdoor is de rondleiding nog persoonlijker geworden.

Aangepaste rondleiding

Een bezoek aan de Hertog Jan brouwerij wordt heel bijzonder voor bezoekers: vóór COVID-19 konden maximaal 30 personen tegelijk een rondleiding volgen, vanaf zaterdag bestaan de groepen uit maximaal 6 bezoekers tegelijk, om zodoende de 1.5m afstand te kunnen waarborgen. Er is ontzettend hard gewerkt om de brouwerijwinkel en rondleiding aan te passen, zodat gasten verantwoord kunnen worden ontvangen.

Van authentieke koperen brouwketels tot een sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen. Tijdens een brouwerijbezoek volg je onder begeleiding van een ervaren gids het complete brouwproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk… het bier. Na afloop breng je een bezoek aan de brouwerijwinkel. Een brouwerijbezoek duurt ongeveer een uur. Het maken van een reservering is verplicht.

Over de brouwerij

De brouwerij in Arcen is het kloppende hart van Hertog Jan en erg belangrijk voor het merk. Met ruim 54.000 bezoekers per jaar uit heel het land is de Hertog Jan Brouwerij in Arcen één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Noord-Limburg, dus met de opening zal ook het toerisme in de regio weer een impuls krijgen. Al die maanden zijn de brouwers wel ‘gewoon’ Hertog Jan bieren blijven brouwen. Reserveren van rondleidingen is mogelijk via www.hertogjan.nl