Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Hans Böhm van Beerwulf wint Digital Transformers Awards 2018

Geplaatst op zaterdag 13 oktober 2018

Hans Böhm van Beerwulf, het e-commerce platform voor craftbier, heeft op 11 oktober jl. de Digital Transformers Awards 2018 in ontvangst genomen. Hiermee is hij dit jaar de beste digital change-maker van Nederland. De awards zijn in het leven geroepen om de noodzakelijke digitale transformatie van bedrijven te stimuleren. De overwinning van Hans Böhm is een bewijs van het belang van mensen in de digitale transformatie; iedereen binnen het bedrijf moet mee hierin.

Het gaat om de resultaten
Hans Böhm: “Deze Award is een geweldige waardering en stimulans voor Beerwulf als organisatie. Het is een team effort geweest en ik wil alle medewerkers bedanken dat ze mij digitaal getransformeerd hebben. Hiermee wil ik zeggen dat zij mij veel hebben geleerd en dat ik zonder hen hier niet had gestaan.” Hans Böhm werd gekozen uit ruim 40 inzendingen door een kritische vakjury bestaande uit de winnaar van afgelopen jaar Gerhard van der Bijl, CDO en CIO bij Royal FloraHolland, Tjalling Smit, directeur Commercie & Ontwikkeling bij NS, Marietje Schaake, Europees Parlementslid van D66, Marc Salomon, o.a. Dean of the Amsterdam Business School (ABS), Professor in Decision Sciences bij de UvA. Marietje Schaake van de jury: “Bij deze awards gaat het om daadwerkelijk geboekte resultaten en niet om het hebben van alleen een plan. Böhm en zijn team kon het beste de resultaten aantonen en daarom waren wij het als jury, na lang beraad, eens dat Beerwulf de winnaar is. De groei die het team van Beerwulf heeft doorgemaakt was voor ons doorslaggevend.” Schaake vervolgt: “Daarnaast zei Böhm toe de belangen van de kleinere bierbrouwers waarmee hij werkt niet snel uit het oog te verliezen. Hij heeft veel feeling met hen en een enorme drive.”

Alleskunner
Adjan Kodde van Mirabeau, een van de organisatoren: “Gezien het niveau van de inzendingen en wat we voorgaande jaren voorbij hebben zien komen aan inzendingen is onze conclusie dat Nederland het verrassend goed doet ten opzichte van omringende landen. Een succesvolle transformatie is afhankelijk van een aantal verschillende facetten die uiteindelijk allemaal goed moeten gaan. Dat laatste is niet eenvoudig en daarom is de award-uitreiking dan eigenlijk ook een zoektocht naar de zeldzame alleskunners. Hans Böhm is zo’n alleskunner.”