Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Gulpener wint ‘Beer of the Year’ op London Beer Competition

Geplaatst op donderdag 18 april 2024

Goed nieuws uit Londen: Gulpener heeft op de London Beer Competition de absolute hoofdprijs gewonnen. Uit de 180 inzendingen uit landen over de wereld oordeelde de jury Gulpener Blond vleugje Vlierbloesem als allerbeste bier van het jaar. Gulpener is het eerste Nederlandse merk dat de prijs wint.

Vier keer in de prijzen

Gulpener Blond vleugje Vlierbloesem won maar liefst vier awards: Beer of The Year, Best Beer by Quality en Best in Show by Country en GOLD. Uit alle ingezonden bieren was Blond Vlierbloesem dus de allerbeste. De competitie wordt georganiseerd door The Beverage Trade Network, en beoordeeld op kwaliteit, prijs/kwaliteit en verpakking.

Zomerbiertje

Gulpener Blond Vlierbloesem is gemaakt van lokale Limburgse gerst, tarwe, hop en vlierbloesem. Het is prachtig lichtblond van kleur, en heeft een lekkere zomerse sprankel waardoor het ruikt naar graan, fruit en bloemetjes. De bubbels zorgen ook voor frisheid, je proeft eerst tarwe, dan sinaasappel en honing en als laatste de vlierbloesem die nog een beetje na blijft zingen. Echt lekker zomerbier. Licht, fris en niet snel saai.

Verpakking

Alle verpakkingen van Gulpener zijn dit voorjaar vernieuwd, als onderdeel van een compleet nieuwe stijl van het merk. Het logo is modern, sterk en stoer, met de korenwolf als kleine, bescheiden en lokale held op een centrale plek. De nieuwe etiketten zijn fris, en energiek, met grote zelfverzekerde en kleurrijke stapelletters die visueel het raam zijn naar de achtertuin van Gulpener – de lokale gerst en hop.

LBC

De London Beer Competition (LBC) wordt georganiseerd door de Beverage Trade Network. De jury van de LBC bestaat voor de helft uit gerenommeerde Engelse biersommeliers, de andere helft is media en inkopers uit retail en horeca. Er is maar één prijs voor het bier van het jaar, daarnaast zijn er prijzen voor de beste brouwerij, beste kwaliteit bier, beste bier per land, beste koop en beste verpakking. Per bier kun je ook een gouden, zilveren of bronzen onderscheiding verdienen.

Meer prijzen

Er viel nog meer te vieren. Naast de absolute hoofdprijs voor Gulpener Blond Vlierbloesem, verdienden alle ingezonden bieren een onderscheiding. Zeven keer goud, en twee zilver.